Categories Lelu poika

Dominoiva homoseksuaaliseen mies seksiä tallinna

He taistelevat sinua vastaan. Kuvastaa hyvin tilannetta kylläkin. Näyttää olevan niin että feministitoimittajien ei tarvitse ottaa selvää edes asioista joista itse kirjoittavat.

Tosiasioissa on ääri- feministien kannalta tietenkin se ikävä puoli että niitä on vaikeaa saada osumaan yksiin heidän omien asenteidensa ja kuvitelmiensa kanssa. Ääri- feministien vaihtoehdoksi jää siis epäasiallinen ja epätotuuden mukainen vänkääminen koska asiallisessa ja faktoihin perustuvassa keskustelussa pärjäämisen mahdollisuus lähentelelee mahdottomuutta. Näitten kirjoittajien teksteissä on niin paljon asenteellista tuubaa ja asiavirheitä, että niitten oikaisu olisi kokopäiväistä palkatonta työtä.

Käsittääkseni huomattava määrä tähänkin keskusteluun osallistuneista miehistä on juuri käyttäytynyt kuvailemallasi tavalla. Menemällä esimerkiksi asiattomuuksiin, sekä nimittelemään feministejä henkilökohtaisella tasolla. Tämähän on suoraa sukua naistutkimuksessa harrastetulla ns. Naistutkimushan pohjautuu horoskooppien yms huuhaan ohella olennaisesti sille, että todellisesta tieteestä pihalla olevat haluavat kokea tekevänsä jotain tärkeää ja lisäksi innokkaasti sotkevat sen, että miten asiat ovat siihen, että miten he haluaisivat asioiden olevan.

Olisikohan syytä tehdä kantelu Julkisen sanan neuvostoon Hesarin pahasti vääristelevistä väitteitä sisältävästä kirjoituksesta Vaikka olenhan mie lukenu sen verran Hentyn juttuja, että kyllä hän miehiäkin kutsuu muuttumisleikkiin. Eiköhän se selvinnyt kuinka sympaattisesti tämäkin feministi ajaa tasa-arvoa.

Juuri tälläiset asenteet mitä tuossa yhdessäkin jutussa oli niin saavat oikeasti sapen kiehumaan. Tätä sarkasmia, vitsiä ja mediakriittikiä sekä suoranaisia valheita esitetään mediassa jatkuvasti meistä miehistä.

Minusta on mahtavaa tasa-arvon kannalta kun nämä naiset joutuvat edesvastuuseen kirjoituksistaan, tulee monille yllätyksenä, kun ei saa paasata entiseen malliin sitä naissovinistista vihaansa.

Näkemyksesi mukaan nainen on pelkkä viihdyke, jonka kuuluu hymyillä jatkuvasti aurinkoiseen tapaan, sekä näyttää kauniilta. Eihän tuo MissM noin sanonut. Ja muuten, jos on vihainen vanha ruma feministiammuu, niin kannattaa kokeilla sitä hymyä, ehkä sinustakin tulee vain vanha ruma feministiammuu. Toiset vain tajuavat sen ajoissa ja panostavat sisäisiin ominaisuuksinsa, eikä ulkoisiin. Ja mieskin on sitten vissiin pelkkä kulutushyödyke, jonka kuuluu vain kantaa resursseja kotiin vai?

Naisten on syytä kiinnittää huomiota ulkonäköönsä, mikäli haluavat menestyneen miehen. Menestyneillä miehillä on naisissa valinnanvaraa ja siksi olisi heiltä järjetöntä valita muu kuin kaunis nainen.

Ruma nainen voi kuitenkin kelvata kaveriksi, mutta ei mieleiseksi seksikumppaniksi. On huomattava merkitys näkemyksien muovaamisessa, mutta parinvalintapreferenssit tuntuvat olevan melko universaaleja eikä niitä ole juurikaan kyetty kulttuurilla muovaamaan.

Kaikkina aikoina ja kaikissa kulttuureissa miehet ovat arvostaneet naisissa ulkonäköä ja naiset miehissä statusta, kykyä tuottaa resursseja ja jossain määrin myös ulkonäköä. Erot kulttuurien välillä ovat tässä asiassa lähinnä kosmeettisia. Parinvalintapreferenssit ovat siksi universaaleja, koska ongelma on se sama, mutta eriasteinen eri puolella maailmaa. En tarkoittanut niinkään kulttuurillista eroa.

Koska emme ole lähelläkään feminismin tavoitetta: Naiset saavat olla aktiivisia, he eivät rakenna itsetuntoaan ulkoisen olemuksensa päälle.

He saavat vapaasti poimia myös maskuliinisia ominaisuuksia. Miehillä ei ole aktiivisuuspakkoa, heissä arvostetaan myös feminiinisiä ominaisuuksia. Sisältääkö tämä osa feminismistä sen, että vastavuoroisesti mihet saavat arvostella naisia liiallisista ulkonäollisistä paineista ja rakentaa itsetuntoaan sen päälle, eikä sille mitä naiset miehiltä vaativat?

Hän ei usko saavansa seuraa tai kelpaavansa samalla tavalla. Olisi mielenkiintoista tietää miltä miehestä tuntuisi olla se osapuoli, jonka seksuaalista käyttäytymistä leimataan joksikin negatiiviseksi eikä hän siten voi oikein nauttiakaan siitä. Tuskin siinä epätyydyttävä seksikään enää kelpaisi. En asettautunut sinua vastaan, toin naisten näkökulman asiaan. Miksi te feminismin vastustajat koette pakonomaista aggressiota feministejä kohtaan?

Senkö vuoksi, että teemme jotain asioiden eteen? Todistaakseen saavansa seuraa tai kelpaavansa en tiedä mihin tuo "samalla tavalla" viittaa , naisen tarvitsee vain astella sisään baariin tai tanssiravintolaan. En ymmärrä tätä "seksuaalisen käyttäytymsen leimaamista negatiiviseksi"? Esimerkiksi juuri Virpi Salmin artikkelin kaltaisten kirjoitusten takia. Ja ennen kaikkea siksi, että niitä julkaistaan valtakunnan ykkössanomalehdessä.

Jossain paikallislehden yleisönosastossa niitä vielä ehkä ymmrtäisi. Tuo saattaa koitua itseään vastaan. Eikö olisi sittenkin hienompaa seurustella feministin kanssa? Eikä menisi meikkaamiseen aikaa ihan helvetisti, sekä ehdittäisiin jopa ruokakauppaan ennen kuin se on ruuhkainen. Hän uskaltaisi lähteä jopa kotoa ilman kosmetiikkaa! Suomalainen feministi haluaa jakaa ainoastaan kotityöt, tosin nekin sillai, että hän "kokeneempana" opastaa miestä, kuinka ne tulee tehdä.

Toiseksi feministi haluaa pitää sukunimensä, haluaa käydä vieraissa, koska luulee, että miehet tekevät niin. Hän uskaltaisi lähteä jopa kotoa ilman kosmetiikkaa".

En käsitä, miksi yrität pitää ukonäkövaatimuksia miesten asettamina? Naisethan niitä asettaa, ja ennenkaikkea sellaisia, joihin monen on mahdoton vastata. Siinä on mahdoton lyhyen ja vaalean tähän venyä. Sensijaan itselleni ainakin riittää, että nainen ei ole läski, siis ollakseen ulkoisesti viehättävä. Uusin tutkimus, jossa naisista 90 prossaa uskoo olevansa onnellisempia, jos olisivat kauniimpia. Naiset on ihan pihalla. Ei naisten ukonäössä ole vikaa, jollei kovin yleistä lihavuutta lasketa.

Sensijaan luonne on perseestä lähes jokaisella. Puhu Pena vain omasta puolestasi. Se että omat vaatimuksesi ovat alhaiset, ei tarkoita että muut tinkisivät laadusta.

Kun ottaa tarpeeksi kauniin naisen, niin meikkaaminen kauniiksi ei vaadi niin paljon aikaa, kuin rumemman naisen meikkaaminen.

Mieluummin odotan sitä, että nainen laittaa itsensä kauniiksi, kuin että nainen alkaa esittämään huonolla tuloksella autokorjaajaa. Mitähän tunteita pitäisi feministien mielestä sitten tuntea kun lukee tätä roskaa jatkuvasti mediasta. Kyllä voin ihan rehellisesti myöntää, että vihan tunne on ensimmäinen, se menee kyllä ohi hetkessä kun ymmärtää että tämä on vain taas jonkun vihaisen äärifeministin mielipide ja kun tuntee paljon naisia niin ymmärtää, että suurin osa heistä ei ole vihaisia äärifeministejä vaan upeita ja mahtavia ihmisiä.

Valitettavasti näiden upeiden ja mahtavien naisten mielipiteet eivät kuulu eikä näy mediassa vaan se on aina sitä feministien propagandakoneiston suoltamaa skeidaa.

Kiinnostus historiaan, politiikkaan, tieteeseen. Mitä nyt mieleen tuleekaan. Riippuu henkilön omista intresseistä. Luuletko todella, että esimerkiksi naisen historian osaaminen menee ulkonäön ohi parinvalinnassa? Minua ei kiinnosta rajata keskustelua siten, etten saisi ilmaista vapaasti mielipidettäni. Sinulle on nyt vaan kova paikka, koska sinua kauniimmat naiset ovat yläpuolellasi parinmuodostamismarkkinoilla.

Aivan, ryhtyä vihaiseksi femakoksi? Eihän se auta mitään. Sinullahan on omituinen ongelmien ratkaisutapa,. Tarkoitin sen piikkinä nimenomaan näille joiden mielestä maailmassa on vain joko kauniita barbeja tai vihaisia femakkoja. Mielestäni on vain hieno asia, että feministit pyrkivät solidaarisuuteen ja etenkin eroon siitä selkäänpuukottamisesta ja paskanjauhamisesta selän takana.

Tarkastele näitä aurinkoisia naisia. Miten he suhtautuvat kuin joku kauniimpi astuu huoneeseen? Tai miten ne suhtautuvat siihen, kun kauniimpi vie heidän miesehdokkaansa nenän edestä vain ja ainoastaan näinkin mitättömän seikain takia kuin Tämä on syy miksi naiset eivät yleensäkään ottaen ole olleet solidaarisia toisilleen.

Miettikääpä asiaa tältä kannalta: Priorisointi muuttuisikin yhtäkkiä 1. Hän vain astui huoneeseen. Eikö se suhtautuminen kyseiseen henkilöön olisi myös parempi? Eivätkä pelimiehet pääsisi helpolla. Arvojärjestyksen muututtua naisen itsetuntoa ei noin vain yhdellä lauseella murreta. Sovinistinen pelimies ei saakaan huomiota piikittämällä ulkonäköä, koska naiselle se ei olekaan enää tärkeätä.

Vaikkapa sukupuolittunut väkivalta ja naisen euro on 80 centtiä. Tekee mieli ruveta huutamaan ja repimään hiukset päästä kun joka vuosi nämä samat jutut nousee lehtien otsikoihin vaikka niissä ei ole mitään perää ja ne on todettu vääriksi yhä uudestaan ja uudestaan. Tämäkö on se feministien tapa keskustella kun ei suostuta edes myöntämään tosiasioita niin yritä tälläisen porukan kanssa mistään keskustella.

Ja se jatkuva kollektiivisen häpeän tunne mitä joka ainoan suomalaisen miehen pitää tuntea jonkun häiriintyneiden miesten takia mitkä ovat hulluja tai väkivaltaisia sekopäitä, mitkä eivät todellakaan edusta meitä rauhallisia suomalaisia miehiä mitkä rakastavat naisia. Naisen eri alojen palkoista en ole varma, joten en uskalla kommentoida ennen kuin olen itse henkilökohtaisesti ottanut selvää.

Asiani koskee tosiaan lähinnä sukupuolten representaatiota. Eikä tarkoituksenani ole hyökätä yksittäisiä miehiä vastaan. Koskaan ei keskustella vaikkapa siitä minkätakia joku on väkivaltainen, kaikki on sitä sormella heristelyä ja kaikkien miesten syyllistämistä, tottakai tämä rupeaa ärsytämään miehiä pikkuhiljaa. Miehillä ei ole aktiivisuuspakkoa, heissä arvostetaan myös feminiinisiä ominaisuuksia".

Siis oliks tää nyt edelleen argumentti sen puolesta, että ne parinvalintapreferenssit olis kulttuurisesti tuotettuja? Jos oli, niin en oikein ymmärtänyt. Naiset saa vapaasti poimia maskuliinisia ominaisuuksia just siks, ettei niiden ominaisuuksien poimiminen juurikaan heilauta naisen markkina-arvoa mihinkään suuntaan. Ellei sitten poimi maskuliinista ulkonäköä. Miehille sen sijaan on paljon vaarallisempaa poimia feminiinisiä ominaisuuksia, koska naiset tykkää maskuliinisista miehistä.

Tästä syystä miehen rooli onkin monin tavoin paljon ahtaampi ku naisen. Siis tavallaan mikään kulttuuri ei ole vielä edes päässyt sille tasolle mistä feminismi haaveilee. Siksi en voinut oikein käyttää argumentissani kulttuuria.

Vaan kyse on lähinnä juurtuneista käsityksistä sukupuolten representaatiosta yhteiskunnallisella tasolla. Naiset eivät kykene poimimaan vapaasti maskuliinisia ominaisuuksia,. Ainakaan vuoden iässä ja ehkä vähän sen jälkeenkin. Tähän ikähaarukkaan kuuluvien naisten täytyy tosiaankin korostaa ulkonäköään ennen kaikkea, sekä olla passiivisia ja aurinkoisia.

Tai kykenisivät, jos naisten arvoa ei määriteltäisiin ensisijaisesti ulkonäön perusteella. Mutta pointti on se, että naisia passivoidaan tämän avulla. Miehillä ongelma on liiallisen aktivoitumisen suhteen.

Pitää tehdä sitä ja tätä, ja täytyy ottaa vastuuta ja liittyä armeijaan. Miehen rooli tuskin ahtaampi näin ylipäätänsä yhteiskunnassa. Mutta parinvalinnassa jokseenkin pelkällä käyttäytymisellään mies pärjää pitkälle. Humoristiikka, älykkyytensä todistaminen, itsevarmuus joka mahdollistuu juuri miehiin kohdistuvan priorisoinnin vuoksi, se siis eroaa naisten priorisiointitavasta.

Voi kuinka hukassa joku onkaan Naisia kiinnostaa miehen varallisuus ja sen hyödyntäminen. Siinä on älykkyydellä hyvin marginaalinen osuus parinvalinnassa.

Kummallinen taas tuo Hesarin moderointilinja, kun täysin asiallisia kirjoituksia ei päästetä läpi. Kuten eräitä huomioita siitä, kuinka feminismi ei todellakaan pääsääntöisesti aja tasa-arvoa, vaan naisten ylivaltaa. Esimerkiksi Ruotsissa feministipoliitikot kovaan ääneen vaativat vain miehiin kohdistuvaa mieveroa.

Näiden mukana oli Feministisen puolueen perustaja Gudrun Schyman. Tai Suomessa Vihreiden naisten pääsihteerin, Sirpa Hertellin, mielestä miehet eivät voi olla feministejä, sillä aate on sukupuolisidonnainen. Tai kuinka feministit ovat lähes poikkeuksetta vastustaneet asevelvollisuuden ulottamista tasa-arvoisesti naisiin, vaikka he myös kovaan ääneen todistelivat aikoinaan naisten sopivuutta armeijaan halutessaan naisille vapaaehtoisen mahdollisuuden päästä armeijaan.

Tai kuinka naisjärjestöt organisoivat oikein yhteisrintaman vastustamaan naisen aggressiivisuuden tutkimusta ja kärsijöinä naisten mies- ja lapsiuhrit. On syytä muistaa, että törkeän parisuhdeväkivallan uhreista noin 40 prosenttia on miehistä ja naiset tekevät enemmistön törkeistä lapsiin kohdistuvista väkivallanteoista, mukaan lukien henkirikokset. Tai kuinka Espoon feministiseen turvakotiin ei ole miesuhreilla mitään asiaa. Ja Ruotsissa feministiseen turvakotiin ei ole edes naisen teini-ikäisillä pojilla asiaa, vaikka äiti pääsisi turvakotiin.

Tuota ei olisi kannattanut kenenkään kiistää. Itse kannattaisin mallia, jossa naisia saataisiin houkuteltua enemmän vapaaehtoisesti armeijaan, kunnes heitä olisi jo niin paljon, että pakollinen asevelvollisuus Suomessa saataisiin lakkautetua. Sitä varten tarvitaan tosin feminismi, arvojärjestyksen muuttaminen tästä 1. Kyllä naiset osaavat myöskin olla aggressiivisia. Siksi tarvitaan feminismi, jotta se ensin hyväksyttäisiin aidoksi ilmiöksi ja siten alettaisiin tekemään töitä sitä vastaan.

Nainenhan ei voi olla aggressivinen — Hänen täytyy olla aurinko! Turvakoteja on tietääkseni myös suljettu entistä enemmän. Feminismin avulla saataisiin ihmiset tajuamaan, että nainenkin osaa olla aggressiivinen ja sen syyt täytyy havainnollistaa sekä työstää pois. Miehet taas saisivat kaipaamansa apua kaikilla sektoreilla, eikä siinä miehiselle egolle kävisi kuinkaan.

Pakollisuus tai vapaaehtoisuus ei liity tasa-arvoon millään tavalla, vaan on puhtaasti yksilönvapauksiin ja kollektiivisuuteen liittyvä kysymys. Tasa-arvoon liittyy vaatimus velvollisuuden tasa-arvoistamisesta. Ei siis riitä, että feministit vastustavat asevelvollisuutta. Ollakseen uskottavia tasa-arvon puolestapuhujia heidän vaatimuksensa tulisi kuulua, että velvollisuus joko poistetaan kaikilta tai ulotetaan myös naisiin.

HS nyt vain on feministien kritiikitön pikku sylikoira, siinä kaikki. Niinpä se julkaisee mieluummin feministisiä valheita, kuin kovia faktoja.

Näkeehän linjan jo lehden kolumnisteista: Sitten vielä ihmetellään, kun tilausmäärät ovat jatkuvassa laskussa. Lieneekö tämä nyt sitä kun pidät omia mielipiteitä ja näkemyksiä absoluuttisina totuuksina?

Ei se ole mikään mielipide, että feminismillä ei tänä päivänä ole yhtään mitään tekemistä sukupuolten välisen tasa-arvon edistämisen kanssa. No, pahimassa tapauksessa he ovat lisänneet niitä, kuten on käynyt esim. Miesten syrjäytymiseen sekä väkivaltaiseen käyttäytymiseen auttaisi tunteista puhuminen, femiiniinisten puolien poimiminen. Kyllähän me nykyaikana keskustellaankin, tämähän teitä naisia tuntuu niin kovasti hämmentävän. Varsinkin kun rupeamme ottamaan kantaa näihin häiriintyneisiin feministisiin totuuksiin.

Te ette pääse keskustelussa mihinkään, ainoastaan yritätte lyödä jotain naisviha ja homo leimaa jatkuvalla syötöllä. Te ette kuuntele mitä me yritämme rakkaat feministit ja naiset teille kertoa, ette ole valmiita kohtaamaan totuutta mikä ei kyllä joitaikin naisia kauheasti mairittele.

Minusta taas tuntuu, että monelta täältä kirjoittavalta on tullut paikoitellen vihamielistä tekstiä, eikä olla haluttu lähteä kuuntelemaan mitä vastapuolella on ollut sanottavanaan.

Sen jälkeen taas jälleen.. Syytetään naisia kyvyyttömyydestä huomioida miesten epäkohdat, vaikka tilanne näyttäisi olevan juurikin toisin päin. Keskustelkaamme ilman tunnepitoisia kirjoitelmia. Kerro minulle miksi miesten mielipiteet ja faktan esittäminen herättää naisissa niin hirveästi vastareaktioita, että ei pystytä käsittelmään niitä järkevästi vaan lähes kihistään raivosta jos joku eriävän mielipiteen tai faktan pistää pöytään.

Kyllä siinä täytyy olla jotain tekemistä sen kanssa, että jotkut eivät ole valmiita kohtaamaan itseään ja liian läheltä liippaa itseä ne faktat ja mielipiteet, ihan samalla tavalla kun moni mies ei ole valmis kohtaamaan tosiasioita. Siinä ei enää miehen varakkuus pelasta. Eikä tuskin pelastaisi muutenkaan. Eikä tuskin pelastaisi muutenkaan". Sekin on hauska havaita, että kaltaisesi feministit luulevat, että miehet kirjoittelevat täällä katkeroituneena siitä, etteivät ole saaneet naista.

Eiköhän meistä suurimmalla osalla ole nainen tälläkin hetkellä. Väitän, että Henryä ei nimenomaan tunne ne, joilla naisista ei ole kokemusta, mutta ihailevat ja haaveilevat vilpittömästi sellaisen kohtaamisesta. Me, jotka tunnemme teidät ja olemme huomanneet, että olittekin paskaa kauniissa paketissa, me olemme niitä, jotka täällä olemme äänessä. Väitän Henryä tuntematta, että hänkin on naisia kokeillut ja monta, jollei ole homo.

Johan täällä blogissakin on kohta kymmenkunta naista omalla nimellään ilmoittautuneet kiinnostuneiksi. Toivottavasti Virpi Salmi itse ei ole moderoimassa tuota keskustelua. Se voisi ainakin selittää sen, että miksi purevinta kritiikkiä sisältäviä viestejä ei päästetä läpi Ehkä ei ole tullutkaan purevia kritiikkejä, vaan enimmäkseen naisia vastaan suunnattua propagandaa.

Ja siinä tuli taas kerran toteamus siitä, että seksuaalisen vaihtokaupan vaihtosuhde ei ole 1: Jeesus mitä sontaa täällä kirjoitellaan. Kärkevästä ja poleemisesta kolumnistityylistä huolimatta Virpi Salmen tekstissä oli paljon asiaa. Suurimman osan Henry Laasasen fanittajista pitäisi tutkituttaa naisvihaansa kunnon analyytikolla. Suhde naisiin ja etenkin feministeihin, mutta muihinkin on niin vammainen ja vihamielinen. Mutta eiväthän he sitä itse tule varmaankaan koskaan tajuamaan, vaan vika on aina niissä "rumissa ja ahneissa" naisissa juu, tuolla tavallahan totta kai sivistyneesti lähestytään kauniimpaa sukupuolta.

Apinamaista touhua ja barbaarista taistelua naisia vastaan on se. Jep jep, naiset vihjailevat seksistä kaula-aukolla ja huulipunalla ja ottavat drinkin vastaan mutta sitten pihtaavatkin. Lauma terapian tarpeessa olevia miehiä kiehuu naisvihassaan täällä.

Mutta tämä on jotakin niin kryptistä, ettei se varmastikaan tätä blogia fanittaville miehille ehkä koko elämän aikana avaudu. Olisiko aika näiden joidenkin miesten herätä tajuamaan, että se syy siihen seksinhaluun ja naisten esineellistämiseen ulkonäön tuijottaminen, pisteyttäminen, "markkina-arvoista puhumiseen" ym. Ja että ratkaisu näihin löytyy omia vihamielisiä asenteita syvällisesti pohtimalla ja muuttamalla.

Joku älyn jättiläinen varmaankin keksii päätellä, että kirjoittaja on ruma lehmä, mikä vain todistaa, että em. Onnea vain tälle sakille vaikka onhan mukana joku sitkeä erimielinenkin; suosittelisin arvokkaamman seuran valitsemista valitulla tiellä. Jaaha, jälleen tuli joku oksentamaan, jolle pariutumismarkkinoiden markkina-arvoteoria on liikaa Juuri tätä minä tarkoitan kritiikki ja asioista keskustelu tulkitaan naisvihaksi, ei päästä tästä asetelmasta eteenpäin rakentavalle pohjalle. Mitään hedelmällistä ei seuraa siitäkään, että jatkuvasti leimataan ja syyllistetään toista sukupuolta eli feministien asenne ei ole rakentava ja vastareaktiona siihen tulee sitten monien miesten kommentteja, että hei hei katsellaanpa mikäpä se totuus oikeasti on, voisiko naisissa ja tasa-arvo politiikassa tai rakenteellisessa syrjinnässä olla jotain vikaa.

Tämä maa ei vain yksinkertaisesti ole valmis aitoon keskusteluun, koska koemme näitä feministisiä totuuksia ravistelevat mielipiteet ja faktat liian häiritseväksi emmekä pysty edes myöntämään vallitsevia ongelmia.

Kiva, että asiat herättävät tunteita. Valitettavasti tällaiset reaktiot taitavat olla aika yleisiä myös esimerkiksi virallisten naistutkijoiden keskuudessa. En aikaisemmin tiennytkään, että naisten ja miesten seksihalut johtuvat "nulikkamaisuudesta keskenkasvuisuudesta". Selibaatti, kastraatio ja lisääntymisen lopettaminen ovat oletettavasti ratkaisu tähän valitettavan universaaliin inhimilliseen ja myös eläimelliseen tilaan? Mitäs pahaa naisten vihaamisessa on?

Noin yleisesti ottaen kyseessä on sama ilmiö, mitä mustalaiset tai somalit saavat osakseen. Eli kun jokin ryhmä tarpeeksi röyhkeästi käyttää jotain toista ryhmää hyväkseen ja esittää joka yhteydessä uhria, ei minulta ainakaan sympatiaa löydy. Mutta nyt kuitenkin puhutaan yleistämisestä, joten on romaaneissa, somaleissa ja naisissa varmaan hyviä yksilöitä.

Lapsellinen kiukuttelu ja törkeä valehtelu on aika kaukana asiasta. Mutta minkäs teet, kun ei parempaan ole eväitä? Ei, vaan kusipäisissä feministeissä. Suurin osa naista on ihan ok ja kannattaa tasa-arvoa, toisin kuin Virpi Salmen kaltaiset miestenvihaajat.

Tällaisessa ihmeellisessä väitteessä on vain se ongelma, että on myös niitä kypsiä miehiä. Ihmisyyteen ja miehuuteen kuuluu myös välittämistä ja aikuismaisuutta, mutta tätähän ei tämä sakki halua myöntää, vaan tuntuvat väittävän, että kyllä ne ystävälliset ja inhimillisetkin miehet, oikeasti ovat sellaisia asennevammaisia nulikoita kuin itse.

Pakkohan niiden on olla, muuten joutuisi kyseenalaistamaan, olisiko niissä omissa asenteissa sitten kuitenkin ehkä jotakin korjattavaa. Tässä sitten mennään jo sellaiselle aggressiiviselle tasolle, joka kertoo, että se viha on jossain ihan muualla kuin esim. Mistä ihmeen asennevammasta höpötät? Totta kai miehisyyteen kuuluu välittämistä ja aikuismaisuutta. Mutta siihen kuuluu myös sukupuolivietti ja hetero miehillä naisten katsominen sillä silmällä.

En näe mitään syytä arvostaa valehtelijoita tai lukutaidottomia pellejä. Modernina miehenä en arkaile ilmaista tätä halveksunnan tunnettani. Ongelma ei edelleenkään ole naisissa, eikä miehissä, tai edes parisuhdemarkkinoiden toiminnassa. Ongelma on Virpi Salmen kaltaisten tasa-arvon vastustajien miesvihassa.

Ilmeisesti tällä toimittajalla on melkoisen perusfeministinen maailmankuva, jota eivät tosiasiat tai realismi turhia hetkauta, vaan tärkeintä on viiteryhmän edustama propaganda. Tavallaan on kuitenkin mukavaa, että ideologiset linjat tulevat selvästi näkyviin ja Laasanen saa näkyvyyttä, vaikka sitten harhaanjohtavaakin. Tässä vaiheessa vielä melkeinpä "any publicity is good publicity. Syytös siitä, että toimittaja olisi eksynyt todellisuudesta on melko vastakkainasetteleva.

Henry sentään pyrkii pysymään asiassa, eikä uhraa faktoja ideologialle, mitä ei voi sanoa useimmista feministeistä. Ja toimittaja eli kolumnisti on eksynyt todellisuudesta ideologiseen emootiohattaraansa, kuten voit blogitekstistä lukea. Se ei ole vastakkainasettelua, vaan virheiden osoittamista.

Pentti Arajärvi kysyi Tarja Haloselta, miksi hän ajaa kaikkien vähemmistöjen etuja, muttei kaikkein uhanalaisimman lajin, valkoisen keski-ikäisen heteromiehen etua. Tarjan vastaus oli, että se ryhmä on ollut niin pitkään vallassa.

Tarja siis suoraan tunnustaa, ettei intressit ole tasa-arvossa. Tarja siis tunnustaa, että länsimainen mies on aikoinaan alistanut naissukupuolen, etniset vähemmistöt, riistänyt kehitysmaita jne.

No miten on mahdollista että miehet ovat kuitenkin hyvinvointimittareilla naisia huonommassa asemassa, vaikka länsimainen mies on alistanut jne Jep, aika moniaalla kyllä, valitettavasti, mutta ei heidän kanssaan sentään tarvitse onneksi suoraan olla tekemisissä useinkaan.

Eikä varsinkaan ottaa oman elämän miehiksi tai päästää muuten lähelle millään tavalla. Siis että onneksi on muutakin. Te voitte puolustella kaikkia feministejä ja naisia varauksettomasti jos koette sen olevan osa teidän naisellisia velvollisuuksia, minä en koe mitään tarvetta puolustella kaikkia miehiä pelkästään heidän sukupuolen perusteella. Tässä taitaa tulla suurin ero mitä tulee meihin miehiin ja naisiin tässä maassa. Eli noin piti kirjoittamani.

Ja pls, säästäkää siltä ennalta arvattavalta kommentilta, että "ei osaa edes kirjoittaa" Ja miehet alistamalla ja miesten ongelmia väheksymälläkö tasa-arvo saavutetaan. Olisi jo aika tunnustaa, ettei feminismi tavoittele tasa-arvoa, vaan naisten oikeuksien lisäämistä. Puheitasi on tosiaan täällä luettu ja nimenomaan esitettyyn syylliseksi havaittu. Ja jos edustat feminismiä, niin jälleen kerran feminismi jotain muuta kuin tasa-arvoa edustavaksi asiaksi havaittu Kommentointien numeroinnin puuttuminen aiheuttaa lukijoille vaikeuksia saada tolkkua mihin vastataan.

Ainakin pitää olla helvetin tarkkana ja lukea koko viestiketju kenties uudestaan alusta alkaen. Henry Laasanen ponkaisi tietoisuuteeni tänään. Ajatukset ovat todella hyvin perusteltuja ja näkisin niille myös kenties kytevää sosiaalista tilausta. Mukavaa nähdä näitä henkilöitä, jotka uskaliaasti loasta välittämättä tarttuvat epäkohtiin. Jaksamista töittesi parissa Henry.

Nyt kun tätä asiaa tässä mietiskelin niin voisiko vastustus olla sentakia niin raivoisaa, että naiset eivät halua myöntää kuinka etuoikeutettuja heistä suurin osa on meihin miehiin verrattuna monissa asioissa.

Tämän takia halutaan pitää tämä etuoikeutettu asema myös vastaisuudessa, eikä saavutetuista eduista haluta luopua ja tämä omien etujen pitäminen ja jopa lisääminen miesten kustannuksella yritetään epätoivoisesti peittää tasa-arvon kaapuun. Mutta liian moni mies on ruvennut jo huomaamaan nämä jatkuvasti kasvavat ongelmat ja epäkohdat mitä tulee sukupuolten väliseen tasa-arvoon monissa asioissa. Ihanko sen takia olet ruvennut tutkijaksi, kun et naista saa?

Ja syy on tietysti niissä naisissa, ei sinussa. Miesten tasa-arvo ongelmat ovat pikkaisen vakavampi asia kuin Henryn naisen saanti. Laasanen taitaa olla ainut ihminen koko maassa ketä uskaltaa näistä asioista kirjoitella, miettikää kuinka paljon kuraa sataa niskaan luultavasti joka tuutista.

Laasanen vastaan muut asetelma. Kun lukee näitä kommennteja, joissa väitetään naisten saavan seksiin vihjaamalla miehen tekemään mitä vain, niin alkaa kyllä tuntua siltä, että taidan itse elää jossain ihan eri maailmassa.

Okei, minulle on joskus joku mies tarjonnut juotavaa baarissa siis tarjottu, eli en pyytänyt mieheltä mitään. Ja todennäköisesti mies olisi häipynyt äkkiä ahneen naikkosen seurasta, jos olisin pyytänyt jotain. Ja tällaista "valtaa"jopa saatan uskoa naisella olevan. Vau miten mahtava valta-asetelma- saatat saada ilmaisen juoman joskus.

Mutta sitten työssä ja opiskelussa Minulla on kokemusta molemmista, ja olen ollut töissä sekä mies- että naisvaltaisissa työpaikoissa. Ja ei kyllä minun kohdalleni ole osunut ainuttakaan työpaikkaa, jossa naiset olisivat lirkuttelemalla onnistuneet sälyttämään omat työtehtävänsä miehille, tai että joku mies olisi opiskeluaikoina suostunut tekemään jonkun ison työn naisen puolesta.

Siis apua nainen mahdollisesti voi saada, mutta että mies tekisi kaiken, niin en nyt taida ihan uskoa. Siis toki voi olla olemassa niin ihmeellisiä ja kauniita naisia, että mies oikeasti tekee heidän puolestaan mitä vain, mutta ei todellakaan kenen tahansa naisen vuoksi.

Voin kyllä vakuuttaa, että olet väärässä. Eihän tuo tarkoita tietenkään, että naiset noin koko ajan tekisivät tai että kaikki niin tekevät, mutta sellainen valta naisilla tosiaankin on. Tuota valtaa ei miehillä tosin ole naisten suuntaan, joten sitä voi olla vaikeaa naisen näkökulmasta ymmärtää. Jossain vaiheessa tosin voi kyllästyminen mieheen iskeä, jos homma ei ota edetäkseen, joten ei ihan mitä hyvänsä saa teetettyä. Minusta vaikuttaa monen naiskommentoijan kirjoituksista, että asiaa ei vain haluta myöntää vaikka se ehkä tiedostetaankin todeksi.

Väitän kuitenkin, että sitä valtaa on vain kaikkein kauneimmilla ja halutuimmilla naisilla. Kyllä minä sen uskon, että mies on valmis tekemään suunnilleen mitä palveluksia vain, jos joku kertakaikkisen upea nainen vihjaiseekin jotain seksin suuntaan ja vaikka ei vihjaisisikaan. Sen sijaan jos nainen on ulkonäöltään tusinatavaraa, niin mies todennäköisemmin vaihtaa piirityskohdetta kuin rupeaa toimimaan naisen palveluspoikana yms.

Eli varmasti "tusinatavarallakin" on ihan hyvät mahdollisuudet. Niin ja ei naisen muutenkaan tarvitse olla mikään missi. Tavalliselle nörttipojalle minkä hyvänsä naisen huomio on lottovoitto.

Ei parisuhdepreferensseissä oikeasti ole paljonkaan kyse mistään jälkeläisiin liittyvistä. Kaikenlaisia nörttejä tulee aina syntymään, päästi lapset ilmoille kuka tahansa. Ei se, että isällä on vahvat jalat suinkaan maksimoi vahvajalkaisten miesten määrää maapallolla.

Eikä komeus ja status takaa pitkää elinikää, vaikka onnellisuus kylläkin yleensä sen sitten tekee. Huippu-urheilijat saattavatkin sitten olla eläkeiässä monellakin tapaa liikuntavammaisia ja toivoa, että osittain sulupuolisten tarpeiden vuoksi äärimmilleen viety hikijumppa olisi taannoin jäänytkin väliin.

Meillä on biologisia imperatiiveja, jotka toimivat koodeina, ja joiltakin osin kyse on kulttuurin pitkäaikaisesta vaikutuksesta, eli "sosiaalisesta vaistotoiminnasta", millä selittyy esim.

Meillä on hyvin kouriintuntuvia alitajunnan näkemyksiä siitä miten naisen ja miehen kuuluu olla yhdessä ja niiden muuttaminen on todella vaikeaa. Tasa-arvokeskustelu kuitenkin osoittaa, että muutosta haetaan, mutta naisille asia on vielä turhan hankala. He kokevat itsensä raiskatuiksi, jos eivät saa juosta paksun lompakon tms. Toisinsanoen naiset myös kokevat, etteivät halua ottaa enempää vastuuta rahaan, tieteeseen ja yhteiskunnan hoitoon liittyvissä asioissa, koska katsovat sen olevan miesten tehtävä.

Lähtökohtaisesti mies ei ole minkään arvoinen ts. Jos näihin pariutumispreferensseihin tulee muutoksia se ilmenee esim. Tällöin huomattava osa nykyisistä syrjäytyneistä tulee valkatuiksi. Helpoin tapa kovismimmeille lähestyä nykyarvojen pohjalta ujoja ja nörtähtäviä miehiä olisi alistaa heitä seksuaalisesti, elikä kutsua heitä sadomasokistisiin kekkereihin. Tämä toki edellyttäisi syrjäytyneiden miesten vastaantuloa, jotta kekkereihin myös suostuttaisiin. Onpas Virpi Salmi heränyt väärät puolukat housuissa.

Henkilökohtaisesti minua aina naurattaa kun joku "asiantunteva" MeNaiset toimittaja hyökkää tutkijaa vastaan omilla "hölöpölö-musta tuntuu" jutuillaan ja samalla haukkuu ihmisen "omasta mielestään fiksuksi". No mitäs älykkyyttä mitataan? Lähteekö Virpa Henryn kanssa Mensan testiin? Voisin sanoa, jopa että suuttuessaan rivien välistä voi lukea kiehunnan Virpi jo hävisi sen "fiksuus" taistelu. Onko hän jotenkin valehdellut tai vääristänyt tietoa kun on kirjoittanut tästä feministien naistutkimuksesta?

EI todellakaan, jokainen voi itse lukea samat asiat. Laasanen oli vaan se joka toi ne tänne pohjolan junttilan tietoisuuteenkin. Tämä vähän pysäytti minut. Eihän toimittaja voi repiä näitä mistä tahansa? No minäpä menin internetin salaiseen maailmaan ja en löytänyt tukea hänen väitteelleen. Sitten otin käteeni Oxford dictionaryn super editioni ja tässä tulee: Seuraavaksi Virpi voisi vastata kun kerkeää pitämästä sitä "muoti" blogia , että kun tämä seksuaalinen tasa-arvo on saavutettu niin mihin se feminismi on oikein menossa?

Voisiko joku joskus oikeasti lukea mitä ne tutkivat ja kirjoittavat? Moderni feminismi ei tunnu olevan muuta kuin akka kateutta. Hullut ovat ottaneet hullujen huoneen johdettavakseen. Sääli vaan se, että se tekee hallaa monille naisille joilla on ollut älyä, pinnaan ja motivaatiota päästä pitkälle elämässä. Biologisesti ajatellen nainen on tärkeämpi, mutta tarvitseeko aina hyppiä seinille kun on joku rintasyöpä lisääntynyt? Naiset dominoivat täysin politiikkaa, vihreät on täysin naispuolue, 3 suurta ovat melkein täysin naisjohtoisia.

Missä se valta tyhjiö on? Ettekö te pöljät tajua, että nimimerkki "Virpi Salmi" on eräs näitä ovelia persujen äänenkerääjiä. Hänen tökerö juttunsa herättää inhoa feministejä ja kaikkia mahdollisia vasemmistoviherpiipertäjiä vastaan ja tämä inho sataa ääninä suoraan persujen laariin.

Kuka on koskaan aikaisemmin edes kuullut "Virpi Salmesta"? Huomenna, jossain toisessa lehdessä hän saattaa olla "Milja Sutinen. Valtaosa nuorista suomalaisnaisista haluaisi muuttaa jotain ulkonäössään. Tiedot käyvät ilmi naistenlehti Trendin toteuttamasta kyselytutkimuksesta. Lähes kukaan kyselyyn vastanneista ei ollut täysin tyytyväinen ulkonäköönsä.

Suurin osa nuorista naisisista ilmoitti painon vaikuttavan tyytyväisyyteen omasta ulkonäöstä. Ulkonäköpaineita nuorille suomalaisnaisille aiheuttavat eniten naisten itse itselleen luomat vaatimukset, vastakkainen sukupuoli sekä media.

No jos sillä nykyisellä lärvällä ei irtoa sitä unelmien prinssiä mikä nyt vähintään on jokaisen naisen oikeus niin kaipa moni ajattelee kauneusleikkausten olevan vaihtoehto. Henkisesti kypsät ihmiset tyytyvät vähempään ja arvostavat elämässä niitä muitakin asioita kuin pintaa ja kiiltoa. Hoh hoijaa, maailmassa on miljardi tärkeämpääkin huolenaihetta kuin se, että jotkut korkeasti koulutetut naiset jäävät ilman miestä loppuiäkseen. Tällä mahdollistetaan jokaiselle todellisesti tasavertaiset lähtökohdat.

Vai luuleeko joku että miljonäärin kersan ja siivoojan lapsen lähtökohdat ovat tasavertaiset? Omaisuuden täysverotuksella kaivetaan jokaisessa ihmisessä piilevä potentiaali parhaiten käyttöön. Kun on vähän pakko keksiä missä on hyvä. Se jos mikä kannustaa. Ja kun jatkuvan kehittymisen hikeä vaativalla uralla saavuttaa menestystä, kukin omalla vahvuusalueellaan, maistuu palkkio ja lepo ansaitulta ja komealta.

Eikö sen niin pitäisi olla? Pakkohan meidän on joskus kehittyä. Vai sirkushuvitko riittävät hama tulevaisuus? Hama tulevaisuus on sitten jo melko lähellä. EI siis plutokratia jossa nyt kidumme lihavien pankkiirikissojen armoilla. EI siis demokratia jota väitetään noudatetun ja joka pikaisen historiakatsauksen siivittämänä ei kelpaisi kellekään joka vapautta ja kehitystä haluaa. Perusteita kuitenkaan ei ole miksi tätä paskaa pitäisi katsoa.

Vain taitonsa ja pätevyytensä osoittaneilla tulee olla oikeus päättää enemmistöä koskevista asiosta. Painimenestys tai laulutaito EIVÄT saa painaa vaakakupissa hitustakaan kun enemmistön asioista päättäviä valitaan.

Jokaiselle ihmiselle löydetään paikka, juuri hänelle sopiva. Onko ihmekään jos pari läskimoosesta kuppikuntineen jakarandapöytien äärellä kyykyttävät koko maailmaa?

Vanhat ahneet suvut ja etuoikeuteen syntyneet. Sanallisen korrektiuden voi ampua niiden herrojen palloihin takaisin jotka itse punkkeina enemmistön selkänahassa roikkuvat. Kerron tässä mielipiteen johon yhdyn muokaten, en silti tee herrojen loisten selkien takana mitään sittumaisia suhmurointeja. Eivätkö iilimadot sitten ole tehneet? Massaviihde on idiotiaa, BB on idiotiaa, facebookin nykyisenkaltainen käyttötapa on idiotiaa, julkkispalvonta on idiotiaa, kyseenalaistamaton usko on idiotiaa.

Ihmisissä on valtava potentiaali. Tuleeko se parhaiten käyttöön edellisen kaltaisen hölmöläisviihteen täyttämässä maailmassa? Ei ne edellisessä systeemissäkään olleet stabiileita. Viestin numerointi muuttui sitä mukaan, kun niitä hyväksyttiin moderointijonosta. Tässä systeemissä on hankala linkata viestiin, johon komentoi, koska klikaamalla ei saa komentin URLIa. Nythän on niin, että naiset ovat hyvin erilaisia kuin miehet.

Siinä missä miehet puhuvat kertoakseen, miten asiat ovat, naiset eivät. Naiset puhuvat manipuloidakseen tilannetta, tai vaikuttaakseen 'sosiaaliseen laumaan' niin sanotusti.

Naiselle maine on tärkeämpää kuin todellisuus eli nainen voi elää, kuten lutka, kunhan hänellä ei ole lutkan mainetta , ja siis semantiikka ja se, miten asioista puhutaan, on naiselle ihan eri asia kuin se, mitä todellisuudessa tapahtuu. Naiset harvoin puhuvat todellisuudesta kertomalla siitä rehellisesti, vaan yleensä 'vaikutusperiensä mukaan'. Tuskin he älyllisesti sitä laskelmoivat, mutta heidän emootionsa näyttäisivät vetävän vähän siihen suuntaan, että nainen puhuu sellaista, jonka olettaa olevan 'sosiaalisesti hyväksyttyä', mieluummin kuin sellaista, joka on totta, mutta joka voisi saattaa naisen epäsuosioon sosiaalisesti tai tuoda naista millimetrinkään pelättyyn 'lutkan maine'-suuntana.

Näin ollen voidaan todeta, että eivät naiset suinkaan näissäkään kommenteissa välttämättä vastusta todenpuhujia siksi, että olisivat oikeasti eri mieltä näiden kanssa, vaan siksi, että tietävät kyllä totuuden, mutta heille on kauhistus kertoa se ääneen, sosiaalisista seurauksista johtuen noin esimerkiksi.

Nainen voi hyvin tiedostaa moniakin asioita todeksi, joita ei aseella uhatenkaan koskaan kertoisi tai myöntäisi tietävänsä todeksi. Niinpä siis kannattaa pitää tämä mielessä, kun lukee naiskommentoijien kommentteja - jotkut heistä voivat olla ihan hyvää tarkoittaviakin, ja toimia kuitenkin edellämainitulla tavalla osittain tiedostamattaankin.

Naisen kannattaa mieluummin puhua 'sosiaalisesti hyväksyttyjä' totuuksia sosiaalisten piiriensä kannalta ja nämähän ovat naiselle suorastaan elintärkeitä kuin kertoa pläjäyttää totuutta sellaisena kuin se maailmassa esiintyy. Kokonaan toinen asia on, että naisethan opettelevat sosiaalista manipulaatiota ja 'emotionaalista vuorovaikutusta' jo pienestä pitäen, leikkiessään kotia yms. Naisille myös valehtelu vaikuttaisi olevan paljon pienempi synti kuin miehelle - voisi jopa sanoa, että naiset 'konstruoivat haluamansa todellisuuden', joutuessaan jonkinlaiseen ristiriitaan, ja siten valehtelevat jopa itselleenkin.

Tästä oli aikoinaan hyvänä esimerkkinä joku amerikkalainen TV-sarja, jossa nainen oli valheenpaljastuskoneeseen kytkettynä vastaamassa vaikeisiin kysymyksiin, ja pääsi pelissä lähes loppuun saakka, kunnes mokasi viimeisessä kysymyksessä kun oli paljastunut naisen pettäneen poikaystäväänsä, ihannoivansa exäänsä, valehdelleensa poikaystävälleen tästä ja paljon muuta lutkaista , kun häneltä kysyttiin "Pidätkö itseäsi hyvänä ihmisenä?

Nainen vastasi "Kyllä", ja valheenpaljastuskone oli eri mieltä.. Pointtini on, että naisilta on turha odottaa totuutta tai totuudesta rehellisesti keskustelemista - ennemminkin kannattaa odottaa naisilta "sosiaalisesti käypää totuutta", ja "yhteisön hyväksymällä tavalla keskustelemista".

Joskus aiemmin tein vertauksen, että ääri hyvännäköisiä naisia voidaan Suomessakin verrata miljardööreihin, mutta miespuolisia vastineita ei heille täällä oikein ole. Hm, en näytä saavan kommenttia lävitse. Olisiko kommenttini taas kerran liian pitkä? Saitko tämän Your submission has triggered the spam filter and will not be accepted. Tosin kun tämä blogi alkaa antaa tuota ilmoitus, niin sitten se ei hyväksy mitää kommenttia riippumatta sisällöstä….

Myöskin useamman kerran väärin tuo Lähettääksesi lomakkeen sinun on täytettävä sivun alaosassa oleva sanahaaste. On totta että nainen ei juurikaan pysty kompensoimaan ulkonäön puutteita muilla ominaisuuksilla, toisin kuin mies. Naisen on kuitenkin paljon helpompi muokata ulkonäköään riittävästi kuin miehen niitä "muita ominaisuuksia", eli sosiaalisia taitoja, statusta, varallisuutta ym, koska noiden suhteen keskimääräisyys ei riitä.

Alhaisen markkina-arvon omaavan miehen kannalta on melko yhdentekevää, tienaako kuussa e vai e, ei se markkina-arvo siitä mitenkään merkittävästi kohoa.

Tai voi olla vaikka kuinka sosiaalinen ja silti päätyä aina friend-zonelle, kaikki "investoinnit" ovat epävarmoja. Ja mitä tuohon ulkonäkökeskeisyyteen tulee, niin naiset kuitenkin vaativat miesten ulkonäöltä enemmän kuin miehet naisten, vaikka ulkonäkö onkin miehille kokonaisuudessaan ensisijaisempi ominaisuus kuin naisille.

Miesten ulkonäköväätimukset ovat hyvin suurpiirteisiä verrattuna naisten vastaaviin plus että pitää olla "se jokin". Se on sellainen viha- rakkaussuhde: Tällaisten kaksoisstandardien alla me tämän vitun paskaelämän vietämme, jos ei jostain juoldahda mieleen ajatella omilla aivoilla.

Se minkä kanalaumat edellä, herrasmiehet eikun heiluvat perässä. Ulkonäöstä kiihottuminen on suhteellisen puhdasta ja viatonta toimintaa jos verrataan siihen, että kiihottuu paksusta lompakosta, miesten sodankäynnistä tai korkeakoulutetusta huippu-it-nörtistä. Kun kiihottuu naisen ulkonäöstä siinä sentään mies kunnioittaa naista. Mutta kun nainen kiinnostuu miehen sosiaalisesta asemasta, se mies jää siinä sitten itse vähemmälle huomiolle.

Hän on kiihottava niin kauan, kun nainen saa päähänsä, että jollain toisella miehellä on parempi sosiaalinen asema. Kyllä jos puoliruma-ryhmän naisista kaikki saavat seksiä ja läheisyyttä suht vaivatomasti ja puolirumiksi tituleeratuista miehistä ei juuri kukaan koskaan niin oudolta näyttää. Joskus tekisi mieli painaa nappia, josta saisi avattua telluksen kaikki maankuoreen saranoidut viemäriluukut -tai kuonanpoistojärjestelmät. Nykymaailmassa elävällä yksittäisellä naisella onkin ihan hervottoman hyvä tilaisuus osoittaa MUILLE kykenevänsä johonkin totuudellisempaan: Naisten pitäisi innostua kanalaumojen käräyttämisestä enemmän, eikä sitoutua noihin ryhmiin itse niin voimakkaasti, ettei se sitten onnistu kun järkevää ajattelua pitäisi saada aikaan Alkuun riittäisi hyvin jos edes joka Sillä alkaisi olla jo vaikutusta muihinkin naisiin.

Ongelma on pitkälti se, ettei fiksuja naisia ole riittävästi. Yksi siellä ja täällä, aivan liian harvassa. On se kumma, kun ihmisten ei haluta kirjoittavan pitkästi kommentteihin. Eikö kenenkään haluta perustelevan mitään? Vai halutaanko kansa pitää sellaisessa tyypillisessä "joo, emmä tiä"-tyyppisessä trivialiteetteihin perustuvassa SMS-kulttuurin typistämässä keskustelutyylissä, jossa kenelläkään ei ole koskaan kahta riviä enempää asiaa mistään aiheesta?

Anyway, tässä viestini monessa osassa.. Oho, se meni sittenkin perille - näemmä oli vain viivettä tms. Noh, juuri kun olin päättänyt aloittaa viipalointiyrityksen tuon viimeisen eli kolmannen 'kokonaisen' yrityksen jälkeen..

Pyydän anteeksi kommenttiosaston saastuttamista kärsimättömyydelläni. Harmi, että viestejä ei voi poistaa, muuten olisin toki deletoinut turhat pois. Ehkäpä herra Laasanen voisi onnistua moisessa tehtävässä? Itse aiheeseen liittyen; Naiselle on siis tärkeää vain se, -pidetäänkö- häntä lutkana - ei niinkään se, ONKO hän lutka todellisuudessa. Tämä koskenee muitakin asioita, joten jos otamme tämän huomioon naisten viestejä lukiessamme tai heidän kanssaan keskustellessamme, voimme kenties saavuttaa lähempää ymmärrystä sukupuolten välillä.

Tekevälle sattuu ainakin ilmoitukset sähköpostiini tulivat joka viestistä ja ihmettelinkin, että nyt on jollain asiaa ihan tosissaan: Minä arvaan että välissä on jokin kuormantasaaja tai proxy tms. Ja systeemi kokonaisuudessaan ei ole tehty niin, että blogisivu vanhenee kun tulee uusi kommentti. Kerran kävi niin että puheenvuoron etusivu näytti komenttin. Mutta kun klikkaksi sitä niin sitä ei löytynytkään blogisivulta.

Ei vaikka painoa uudelleenlatausnappia. Toki myöskin selain ja käyttäjän mahdollisesti käyttämä proxy välimuisti puskuroi näitä. Mutta sitä varten http: Kun tämä blogi on hyväksynyt kommentin, niin blogi uudelleenohjaa URLille, joka osoittaa suoraan komenttiin. Esimerkiksi äskenkin URLin perässä oli comment Mutta sitten sillä sivulla ei olekaan tätä kommenttia ja ID: Eli selvästi tämä systeemi on olettanut että se kommentti on kyseisellä sivulla tässä vaiheessa.

ELi tämä näyttää siltä että selain saa sivun jostain välimuistista, eikä pyyntö tule blogimoottorille. Vähän noloo sensurointia hesarilla, siellä oli melkeinpä kaikki vastaukset poistettu mitä laitoin ja jäljellä on enää jonkun naisen totuuksia ja paasaamista. Kunnon paskalehti en kirjoita enää ikinä siihen foorumiin. Kylläpä femakkoja pelotti totuus kun piti sensuroida jälkikäteen noin pahasti. Mikäli kyseessä on vain asianlaidan toteaminen osa miehistä ei saa seksiä, [lähes] kaikki miehet menettävät rahaa ja resursseja taivaan tuuliin eli että asia nyt vain on näin, eikä sille voi tehdä mitään, onko Laasasen päämääränä ikään kuin luoda vertaistukiryhmä, jossa asioita voidaan purkaa ja pohtia jolloin yhteiskunnallinen keskustelu asiasta sinänsä on turhaa, koska asialle ei voi tehdä mitään?

Mikäli kyseessä on asianlaidan toteaminen, mutta ratkaisuja odotetaan muilta ihmisiltä, pitäisikö mielestänne keskittyä seksin saamisen mahdollisuuksien lisäämiseen esimerkiksi Neil Straussin kaltaisten kirjojen tai kurssien avulla vai rahallisten resurssien estämiseen karkaamisesta naisten käsiin holhous; valistus miesten keskuudessa?

Tutkimuksia tehdään monista asioista tiedon lisäämiseksi. Pariutumisesta tuollaista tietoa on tarjolla hyvin vähän ja sekin vähän on myyttien peittämää. Esimerkiksi työmarkkinoista on valtavasti tietoa, mutta pariutumismarkkinoista ei paljon mitään.

Olen esittänyt, että markkina-arvoteoria pitäisi saada peruskouluun pakolliseksi aineeksi, jotta nuoret osaisivat valmistautua pariutumisen haasteisiin faktojen, eikä romanttisen fiktion pohjalta.

On myös syytä ymmärtää pariutumismarkkinoiden vaikutus yhteiskunnan rakenteisiin, jotta voidaan tehdä valistuneita päätöksiä. Olisiko markkina-arvoteorian ydinsanoma kouluissa seuraava: Onko tämä käsitettävä niin, että nuorten pitäisi toteuttaa tätä ylläolevaa mallia vai olla varuillaan ylläolevaa mallia?

Mikäli nuori pitäisi tällaista mallia vastenmielisenä eikä kokisi sopivan kyseiseen sabluunaan, pitäisikö hänen vain todeta, ettei kuulu parisuhdemarkkinoille? Minkään muunlaiset maailmankuvat eivät ole todellisuutta vaan harhaa? Nykyään vallalla on poliittisesti korrekti "kohtele naisia hyvin ja herrasmiesmäisesti" diskurssi, jonka tuhoisia vaikutuksia monet ATM: Vasta pitkälti yli 20 iän he ovat tajunneet, miksi naiset ovat valinneet sen koulun kingin, eivätkä kilttiä herrasmiestä.

Kun pojilla on tietoa markkina-arvoon vaikuttavista tekijöistä, he kykenevät tekemään valistuneita päätöksiä elämänsä suhteen. Koulun tehtävä on levittää oikeaa tietoa, eikä pitää yllä poliittisesti korrektia romanttista fiktiota.

Muistelisin että ei yläasteella mitään tämmöistä ollut että voisi sanoa että naiset tai siis tytöt olivat valinneet jonkun. Lukiossa saattoi olla muutama jolla oli tyttöystävä. Jatkossa pitänee alkaa tallentaa Hesarin kommentteja, jotta voi sitten selvittää kuinka paljon ja millaisia jo julkaistuja kommentteja poistetaan jälkikäteen - ja julkaista tässä sitten vaikka netissä selvityksen siitä, kuinka Hesarin sensuurilinja on häkellyttävän asenteellinen.

Ainakin omista kommenteistani Hesarin keskustelussa oli poistettu hätkähdyttävän moni niistä, jotka muistan tulleen julkaistuksi - eikä kyse ollut mistään asiattomuuksista, henkilöinen mainitsemisesta nimeltä tms. Hei, ihan sama juttu.

Nyt se on täynnä jonkun muijan saarnausta ja ihme höpinää jolle vastailin eilen. Kuka tuollaiseen lehteen jaksaa kommentoida, kun femakoille ja muille iskee paniikki kun jäävät alakynteen keskusteluissa.

Sitäpaitsi heidän argumenttinsa on muutenkin niin helppo kumota kun he jauhavat sitä valheellista feministipropagandaa, sitten heillä menee sormi suuhun kun pistät linkit ja faktat pöytään. Eikö ole mielenkiintoista kuinka ihmisiä yritetään ohjailla, asettaa kaikki lehden muutkin jutut aivan toisenlaiseen valoon ja millä motiiveilla niitä tehdään.

Selainlaajennusten tekeminen on aika helppoa ainakin Googlen Chrome-selaimeen olen itsekin tehnyt sellaisia - ja luultavasti myös Firefoxiin. Tuli mieleeni, että voisi tehdä selainlaajennuksen, joka näyttäisi esimerkiksi Hesarin uutisia tai keskustelupalstaa lukiessa punaisen napin, jos kyseiseen juttuun tai keskusteluun on jonkinlaista annotaatiota.

Nappia painamalla saisi kommentteja puuttuvista tiedoista, jotka on muissa uutislähteissä mainittu - tai sensuurin hampaisiin joutuneita viestejä edellyttäen, että viestit ovat sen verran asiallisia, etteivät riko lakia. Tällaisen selainlaajennuksen voisi yhdistää pieneen tietokantaan vaikka Googlen app enginessä - ja tällä tavalla voisi saattaa Hesarin naurunalaiseksi - ja tuoda näkyväksi sen, että millaisia asioita Hesari sensuroi - samoin kuin estää Hesaria sensuroimasta yhtä tehokkaasti kuin nykyään.

Pelkästään itselleni ei tietenkään olisi mitään järkeä tällaista selainlaajennusta tehdä, mutta löytyykö kiinnostusta laajemminkin tällaiselle selainlaajennukselle? Ja jos löytyy, niin onko muita saitteja kuion Hesari, jonne tuollaista toimintoa kaivattaisiin? Eikö Googlen Sidewiki ole juuri tuollainen työkalu jolla voi kuka tahansa tehdä kommentteja liittyen mihin tahansa www-sivuun tai jopa liittyen sivun tiettyyn kohtaan. Sidewikissä näkee myös kaikkien muiden kommentit ko.

Sidewikin saa käyttöön kun asentaa selaimeen Googlen työkalupalkin. Tuo Googlen Sidwiki vaikuttaa tosiaan lupaavalta. Pitää asentaa se ja katsoa kuinka paljon välimuistista löytyy vanhoja viestejä tuosta keskustelusta, jotka on poistettu ja laittaa ne sitten vaikka keskustelun ensimmäiselle sivulle. Ja itse uutissivulle tietenkin maininta feministisestä sensuurista, kuten voisi laittaa pääsivullekin - ja linkin myös keskusteluun.

Tuosta saattaisi saada tosi mehukkaan jutun, jos feministinen sensuuri paljastuu. Jos joku löytää vanhat poistetut kommentit, niin postatkaapa tännekin suuntaan. Ja muuten Henry sinulla on ihan mieletön tilaus tässä maassa. Tuosta hesarin kommentoinnistakin sen huomaa todella hyvin. Feministi kirjoitti sinusta mollaus kolumnin ja mitä kävikään melkeinpä kaikki asettuivat sinun puolelle, feministit ihmeissään raapivat päätään eihän tässä näin pitänyt käydä.

Feministejä ja naisia ei enää puolustetakkaan varauksettomasti, varsinkin feministien hyökkäyksiä meitä miehiä vastaan. Asenneilmapiiri on näköjään muuttumassa ja kritiikkiä sataa aika mukavasti näille feministeille.

Uskoisin minulla olevan ainakin jonkin verran vanhoja kommentteja tallessa, mutta niiden läpikäymiseen menee aikaa. Ehkä jotain saan poimittua kuitenkin tämän vuorokauden puolella. Näköjään ainakin kahdella eri tietokoneellani on palasia mutta hieman eri versioita - ja kumpikin omalla tavalla vajaa versio alkuperäisistä viesteistä www-selaimen välimuistista. Välimuisteissani olevan tavaran vaillinaisuuden vuoksi olisi toivottavaa, jos moni muukin kopioisi selaimestaan välimuistihakemistot talteen mahdollisimman pian.

Se ei ainakaan mitään maksa - ja jos laitan tuon kasausohjelman jakoon, niin saisimme mahdollisimman täydellisen kuvan tuosta sensuurin koko laajuudesta.

Kopion voi tehdä Linuxissa vaikka tähän tapaan esimerkki Chromen kanssa:. Joku muu voinee neuvoa paremmin missä Windowsissa on välimuistit laitettu.

Ja ainakaan Linuxissa ei kannata sulkea selainta ennen kopion ottamista, koska selain saattaa olla laitettu tyhjentämään sulkiessa välimuistin, eikä Linuxissa avoimet tiedostot haittaa kopiointia.

Täällä on tietoa siitä minne Windowsissa Firefox laittaa välimuistinsa eri Windows-versioissa on eroja:. Mikä sitten on tällä hetkellä se maa, jossa sekä miehillä että naisilla on parhaat mahdollisuudet toteuttaa itseään? Niinpä, näissä keskusteluissa nainen ei ole koskaan ok ja hyvä.

Jos "pihtaa", käyttää seksuaalista valtaa, mutta jos on seksuaalisesti aktiivinen nainen, jolla on useita kumppaneita - silloinhan sitä seksuaalista valtaa vasta käyttääkin.

Kuitenkin miehelle tämä useiden kumppaneiden pitäminen tuntuu Laasasen käsityksissä olevan aivan sallittua, onhan se rakentunut heidän biologiaansa, mikä tuntuu miehillä kelpaavan selitykseksi aivan millaiselle käytökselle tahansa.

Vois jo Laasanenkin lopettaa sen stereotypian hokemisen, että naiset eivät halua seksiä. Nykyisissä avioliitoissa miesten haluttomuus alkaa olla suurempi ongelma. Mutta ai niin, hups, sekin on tietenkin tuulipukuisten suomalaisnaisten syytä Minulla sattuu olemaan yksi maailman parhaista passeista, jota vilauttamalla melkein koko maailma on minulle avoin. Satun elämään maailman onnellisimman kansan keskuudessa. Minulla on ollut onnea Rebekka Härkösen Lännen Mediassa Uuden Suomen ja Iltalehden kesäkuun puoluekannatusmittaus vahvistaa kuvaa, että tulevissa eduskuntavaaleissa pääministerin paikasta kamppailee kaksi puoluetta: Yhdysvaltalainen uutiskanava Fox News kertoi tänään, että Yhdysvaltain presidentti Donald Trump sekä Venäjän presidentti Vladimir Putin tapaavat Suomessa lähiviikkoina.

Tällä Fox News vahvistaa viime Kun juuri tänään Brysselissä alkavassa huippukokouksessa jäsenmaiden johtajat yrittävät löytää yhteisiä ratkaisuja turvapaikanhakijoiden kohteluun ja kun Saksan liittokansleri Angela Merkelin Iltalehden reportaasi paljastaa totuuden seksiturismista Pattayalla. Kaupunki on yhtä tyttöbaaria ja kaikki on kaupan. Kun suomalaismies matkustaa yksin tai kavereidensa kanssa Pattayalle, silloin on melko turha selittää lähtevänsä sukeltelemaan, golfaamaan tai ottamaan aurinkoa  Olen järkyttynyt Hesarin eilisestä keskusteluketjusta, jossa suuri osa ihmisistä kuvittelee kuvittelee feminismin tarkoittavan tasa-arvoa.

Saman virheen tekee myös Vesa Hack. Seuraavassa kuitenkin 10 syytä, miksi feminismi ei tarkoita tasa-arvoa. Naisellisuuden sisältö on oleellista useasta syystä: Naisellisuus on ulkonäön jälkeen ulkonäkö on myös osa naisellisuutta toiseksi tärkein komponentti naisen markkina-arvossa. Ihmisillä on paljon vääriä käsityksiä naisellisuuden sisällöstä ja nettikeskusteluissa esiintyy ihmeellisiä yrityksiä Ennen vanhaan tatuointeja käyttivät vangit ja prostituoidut.

Alaselän tatuoinnilla onkin nimitys "tramp stamp". Miksi naiset rumentavat itseään tatuoinnella, vaikka ne laskevat huomattavasti naisen markkina-arvoa? Tatuointi on sama kuin Miesten tasa-arvo-ongelmia on vaikea asettaa tärkeysjärjestykseen minkään itsestään selvän kriteerin perusteella, sillä tasa-arvo-ongelmat eivät ole yhteismitallisia. Esitän tässä kirjoituksessa subjektiivisin valintaperustein kootun listan miesten tasa-arvo-ongelmista.

Kirjaudu Uuteen Suomeen muutamalla hiiren klikkauksella ja osallistu keskusteluun! Perusta oma blogi vaivattomasti täällä. Käsittelemme hakemuksesi mahdollisimman pian. Israel nujersi vastarinnan nopeasti, mutta sodan vaikutukset kantautuivat myös Suomeen.

Öljyntuottajajärjestö Opecin arabijäsenet nostivat vastatoimena öljyn hintaa rajusti. Se synnytti maailmanlaajuisen öljykriisin. Suomessa sisäministeriö antoi pitkän listan määräyksiä energian säästämiseksi. Moottoriteitä ei enää valaistu, eikä autotalleja saanut lämmittää.

Jopa television maanantailähetysten lopettamista harkittiin. Öljykriisin vuoksi Suomessa alkoi energiakorjausrakentamisen buumi. Taloista haluttiin tiiviitä kuin pullot. Tuuletusaukkoja tukittiin ja seiniin vedettiin muovikalvoja ja eristekerroksia. Kylpyammeiden tilalle asennettiin suihkut.

Vettä toki säästyi, mutta vesihöyryn määrä kasvoi valtavasti, ja harva ymmärsi tehdä seinät vesitiiviiksi tai laittaa lattiaan vedeneristyksen.

Ei kulunut montakaan vuotta, kun ihmiset alkoivat valittaa oudoista oireista kuntien terveystarkastajille. Nämä epäilivät, että tiiviiden talojen rakenteisiin pesiytyvät homeet erittivät hengitysilmaan jotain, mikä sai ihmiset sairastumaan.

Siihen asti hometta oli pidetty luonnollisena luontoon ja vanhoihin puurakennuksiin kuuluvana ilmiönä. Jos kosteudesta jotain harmia olikin ollut, se oli liittynyt lähinnä rakenteiden lahoamiseen, ei ihmisten terveyteen. Vuonna Kansanterveyslaitos perusti Kuopioon ympäristöterveyden osaston, jonka yhtenä tehtävänä oli tutkia hometta ja sen terveysvaikutuksia.

Hometta tutkinutta ryhmää johtamaan tuli Aino Nevalainen, vastavalmistunut diplomi-insinööri, jonka pääaine Teknillisessä korkeakoulussa oli ollut kemia. Hän oli aiemmin tutkinut jätevesiä. Hometta hän ei ollut tutkinut. Nevalaisen tutkimusryhmä aloitti työnsä nollapisteestä, koska aiheesta tiedettiin niin vähän. Ensin piti kartoittaa, millaisia homesieniä ja bakteereita Suomessa ylipäänsä oli.

Seuraavaksi ryhmä halusi selvittää ilmiön laajuutta, joten se kysyi Suomen kaikkien kuntien terveystarkastajilta, oliko kuntien tiloissa havaittu kosteusvaurioita. Vastaukset saatuaan ryhmä tutki kymmenen asuntoa.

Kosteusvaurioisissa kohteissa asuneilta ihmisiltä löytyi hengitystieoireita ja lisääntyneitä infektioita. Nevalaisen tutkijaryhmä kohtasi aluksi paljon epäilyjä. Se tuntui löytävän homeongelmia kaikkialta, minne meni. Vähitellen ilmapiiri kuitenkin muuttui. Ihmiset valittivat työterveyslääkäreilleen toimisto-oireista yhä useammin. Selitystä oireyhtymälle ei löytynyt. Suomessakin raportoitiin samanlaisia oireita.

Monet saivat hengitystieoireita oleskeltuaan taloissa, joissa oli havaittu kosteusvaurioita tai hometta, tosin kukaan ei ollut pystynyt osoittamaan, että sairastuminen johtui juuri niistä. Työterveyslaitos aloitti omat tutkimuksensa vuonna Laitoksella oli lakisääteinen tehtävä tutkia työperäisiä sairauksia ja niiden epäilyjä, mutta siinä missä menneiden vuosikymmenten ammattitautien yhteys työhön oli ollut helposti todistettavissa, nyt syy-yhteydet olivat häilyviä.

Johtuiko työntekijän astma työpaikan sisäilmasta vai jostakin muusta? Pelkkä havainto siitä, että tietyissä rakennuksissa työskentelevät ihmiset sairastivat enemmän, ei riittänyt näytöksi. Vuonna Suomen Akatemia aloitti poikkeuksellisen laajan ympäristöterveyden tutkimusohjelman, jossa tutkittiin kosteusvaurioissa viihtyviä mikrobeja. Hankkeessa työskenteli tutkijaa. Kolme vuotta myöhemmin tutkijoilla oli tarjota vain epämääräisiä vastauksia.

Tutkimukseen osallistuneet ihmiset olivat reagoineet homealtistukseen epäloogisesti. Jotkut olivat saaneet vakavia oireita, vaikka he eivät olleet altistuneet lainkaan. Sen kojelaudan näyttöpääte seurasi koko ajan virtuaalivaluutta bitcoinin kurssia. Hän esitteli sähköauton kiihtyvyyttä uinuvan ruukkikylän teillä. Samalla hän kertoi suunnitelmistaan, jotka mullistaisivat saaristotaajaman elämän. Vajaan kahdentuhannen asukkaan Taalintehdas kaipasi kipeästi uutta virtaa.

Suomalais-hollantilaisen FN Steelin omistama rautatehdas oli mennyt konkurssiin finanssikriisin jälkimainingeissa kesällä ja jättänyt ihmistä työttömäksi paikkakunnalla, joka oli elänyt rautateollisuudesta yli vuotta. Kemiönsaaren kunnan työttömyysprosentti oli kaksinkertaistunut yhdessä yössä. Tyhjillään seisovalle tehtaalle ei ollut millään löytynyt uutta ostajaa. Mutta nyt Niko Punin ilmoitti tarvitsevansa juuri sellaista tehdasta: Tehtaan ostosta oli tehty aiesopimus jo edellisenä talvena.

Punin oli toiminut ostajan edustajana mutta ei ollut halunnut kertoa julkisuuteen sen nimeä. Hän oli kertonut vain, että firma oli ulkomaalainen. Salamyhkäisyys oli pannut juorut liikkeelle. Moni veikkasi Googlea — olihan Haminassa käynyt pari vuotta aikaisemmin niin, että hakukonejätti oli muuttanut paperitehtaan valtavaksi datakeskukseksi.

Kun Punin sitten huhtikuussa Tesla-ajelujen lomassa tapasi Strandhotelletin kokoushuoneessa paikallisia yrittäjiä, hän kertoi edustamansa ostajaehdokkaan nimen.

Se ei ollut Google, vaan huomattavasti tuntemattomampi yritys, ukrainalaistaustainen BitFury, jonka liiketoiminta perustui uuteen virtuaalivaluuttaan, bitcoiniin. Bitcoin-järjestelmää ylläpiti maailmanlaajuinen tietokoneiden verkosto, ja koneita tarvittiin koko ajan lisää. Harrastajatkin saattoivat liittää kotikoneensa verkostoon ja ansaita siitä palkkioksi bitcoineja.

Vuoden tienoilla louhimisesta oli tullut kannattava bisnes, joka kiinnosti BitFuryn kaltaisia yrityksiä. Rahantekoon tarvittiin vain tehokkaita tietokoneita ja edullista sähköä. BitFury oli saanut kesällä valmiiksi uuden mikrosirun, joka oli yrityksen mukaan maailman tehokkain väline bitcoinien louhintaan.

Niko Punin oli ollut mukana hankkeen loppuvaiheessa. Hän oli itse ottanut yhteyttä BitFuryyn ja puhunut itsensä projektiin. Hänellä oli vain muutaman vuoden kokemus louhinnasta, mutta yrityksen johto oli vakuuttunut Puninin innosta. Sen nimissä hän kokosi Kemiössä louhintapaketteja ja myi niitä postimyyntinä bitcoin-harrastajille. BitFurylle Punin puolestaan etsi tehdasta, jossa siruja valmistettaisiin, ja lopulta sellainen löytyi Taiwanista.

Bitcoinin kurssi oli hurjassa nousussa. Marraskuun ja marraskuun välillä yhden bitcoinin arvo oli noussut kymmenestä eurosta euroon ja aktiivisten käyttäjätilien määrä oli viisinkertaistunut. Kurssinousu oli tehnyt louhimisesta entistä kannattavampaa. BitFury halusi perustaa nopeasti uusia datakeskuksia, joissa tuhannet mikrosirut taikoisivat rahaa näennäisesti tyhjästä. Aikailulle ei ollut sijaa. Oikeastaan heti kun tehtaan konkurssipesän kanssa solmittuun vuokrasopimukseen oli saatu nimet alle, koneita ryhdyttiin jo kantamaan Taalintehtaan entiseen valssaamoon.

BitFuryn oli tarkoitus ostaa pian koko tehdas, sen kartano, konttori ja muut rakennukset sekä kaikki ne laajat maa- alueet, joita rautatehdas oli satoja vuosia hallinnoinut. Hän halusi herättää henkiin koko uinuvan Taalintehtaan, ja Strandhotelletin tilaisuudessa hän kertoi suunnitelmastaan yksityiskohtaisesti.

Hylätyn rautatehtaan tiloihin perustettaisiin urheiluhalli, teatteritiloja ja niin sanottu fab lab, jossa kävijät voisivat esimerkiksi harjoitella koodausta, kolvaamista ja 3D-tulostusta.

Samassa tilassa paikalliset pienyritykset tekisivät tuotekehitystä. Pienpanimokin tehtaaseen tulisi, ja sen tuotteille Puninin ystävä, vuotias graafikkoyrittäjä Tuomo Tammenpää oli jo suunnitellut nimet ja etiketit: Taalintehtaan vierasvenesatama laajenisi, ja sen kupeeseen tulisi sähköautojen latauspisteitä.

Tehtaan kylkiäisinä ostettaviin vanhoihin arvokiinteistöihin perustettaisiin taidegalleria, aamiaismajoitus sekä lähiruokakauppa. Osa Puninin ideoista oli sen verran villejä, että huoneessa istujat kohottelivat kulmiaan. Hän puhui lennokeilla tehtävistä tavarakuljetuksista sekä kasvihuoneista ja mikroautohallista, jotka saisivat talvella lämpönsä datakeskuksen laitteista.

Hukkalämmössä kasvatettaisiin myös ruokasieniä. Kemiönsaaren etelärannalla sijaitseva Taalintehdas on sisäänpäin lämpiävän paikan maineessa. Osa vanhemmista asukkaista pitää kunnia-asianaan, etteivät he ylitä mantereelle johtavaa Strömman kanavan siltaa.

Matkaa saaren kahden päätaajaman, Kemiön ja Taalintehtaan, välissä on 25 kilometriä, eikä sitäkään ole tapana taittaa kevyin perustein. Ja kuten näin pienillä suomalaisilla paikkakunnilla yleensä, muualta tulleet pysyvät ulkopuolisina pitkään — vuosia, vuosikymmeniä. Punin ja Tammenpää pitivät esityksiään suomeksi paikkakunnalla, jonka valtakieli on ruotsi. He olivat keksineet suurelle suunnitelmalleen ruotsinkielisen nimen, Bruk eli ruukki, mutta sekin kuulosti paikallisten korvaan oudolta.

Nämä olisivat käyttäneet määräistä muotoa Bruket. Tätä taustaa vasten voi pitää yllättävänä, että Puninia ei naurettu ulos Strandhotelletista. Hän kuitenkin ihmetteli sitä, ettei koskaan tavannut yhtäkään hankkeen taustahenkilöistä. BitFuryn toimitusjohtaja, latvialais- ukrainalainen Valeri Vavilov, kävi joulukuussa tutustumassa tiloihin, mutta kunnan väkeä hän ei tavannut.

Mukana oli seurannut ystävä ja yhteistyökumppani Tuomo Tammenpää perheineen. Miehet tunsivat toisensa Helsingistä luvun lopulta. Punin oli pestattu töihin suunnittelijaksi uusmediafirma Mindworksiin, jossa Tammenpää oli osakkaana. Heitä molempia kiinnosti uusi teknologia ja se, miten se voisi muuttaa yhteiskuntaa.

Tämä tyyli tosin johti ajan mittaan useisiin taloudellisiin epäonnistumisiin. Uuden keksiminen kiinnosti kaksikkoa enemmän kuin esimerkiksi liiketoiminnan kehittäminen tai asiakkaiden haaliminen. Kemiöön muutettuaan Tammenpää kiinnostui esimerkiksi osuuskuntatoiminnasta, avoimen lähdekoodin filosofiasta ja paikallisvaluutoista. Punin oli syvemmällä teknologiamaailmassa, ja bitcoin-into tarttui häneen ensin.

Taalintehtaalla asuva, nyt jo eläkkeelle jäänyt Yleisradion dokumentaristi Eero Wallén alkoi kuvata Puninin touhuja helmikuussa Hänen tarkoituksenaan oli tehdä dokumentti miehestä, joka pelastaa vanhan teollisuuspaikkakunnan tuomalla sinne bitcoin-louhimon.

Dokumentti ei ole valmistunut. Hän muistelee pitkää iltaa, jonka vietti Puninin kotona Kårkullan vanhassa kyläkoulussa Kemiön lähellä.

Öisellä pissareissulla Wallén ja Punin seisoivat pihan reunassa. Se oli mulle hirveän charmanttia. Hän ei ollut tyyppi, joka siinä alkaisi puhua naisista tai jostain. Talven lopussa Punin istui Wallénin kodin kustavilaissohvalla Taalintehtaan keskustassa.

Sisälämpötila oli hieman yli kymmenen astetta, ja kiviseinät hohkasivat kylmää. Wallén voisi tuoda louhintakoneet kellarin tyhjään uima-altaaseen. Ne lämmittäisivät koko talon ja tekisivät samalla rahaa. Koko paketti maksaisi 15 euroa. Wallén ei innostunut tarjouksesta. Datakeskukseen oli palkattu kymmenkunta tehtaan entistä työntekijää.

Punin oli itse valinnut heidät. He olivat entisiä valssilinjan miehiä, ja vaikka työ datakeskuksessa oli erilaista kuin kuuman raudan työstäminen, he oppivat uudet tehtävänsä nopeasti. Mitään erillistä koulutusta heille ei työhön annettu. Miehet tekivät lähinnä huolto- ja rakennustöitä. Bitcoineja louhivia koneita valvottiin etänä eri puolilta maailmaa BitFuryn toimistoista käsin.

Yhtiö oli poliittisen tilanteen vuoksi muuttanut Ukrainasta Hollantiin. Sieltä lähetettiin viesti tehtaalle, jos jokin näytti olevan pielessä. Tietokoneet oli pinottu lähes pari metriä korkeisiin hyllyköihin. Eero Walléniin louhimo teki vaikutuksen heti ovensuussa.

Ovi on siinä vähän hallin lattiaa korkeammalla, siitä on hyvä näkymä. Ei näkynyt kuin tietokoneita. Rivi rivin jälkeen, satoja metrejä ja taas satoja metrejä. Tyhjillään seissyttä tehdashallia ei ollut juuri ehditty siistiä, joten se oli rähjäisessä kunnossa.

Tehtaan vanhan muuntajan kapasiteetti oli 20 megawattia. Se oli riittänyt raudan sulattamiseen, mutta nyt rajat alkoivat tulla vastaan.

Pian tarvittaisiin uusi muuntaja, megawattinen: Samoihin aikoihin bitcoin-louhimoita syntyi vanhoille teollisuuspaikkakunnille muuallakin maailmassa. Yhdysvalloissa louhinnan keskus oli muodostumassa Washingtonin osavaltiossa Columbiajoen varrelle, paikkaan jossa viisi vesivoimalaa tuotti sähköä. Islannissa louhimot kilpailivat geotermisestä energiasta alumiinisulattojen kanssa. BitFuryllä oli jo entuudestaan louhimot Georgiassa ja Islannissa.

Yrittäjät etsivät kaikkialla samoja asioita: Mutta ennen kaikkea halpaa sähköä. Bitcoin-louhinta nimittäin kulutti koko ajan enemmän energiaa. Se oli järjestelmän ominaisuus, jonka kiertämiseen ei tunnettu keinoja.

Pekka Himanen seisoo parrasvaloissa musta kaulaliina rennosti olan päällä. Hän vilauttaa satapäiselle kansainväliselle yleisölle kädessään olevia papereita. Himanen koskettelee papereita käsissään. Himanen vastaanotti kirjeen, mutta: Se teki minuun syvän vaikutuksen. Toivon, että pidät aina sydämesi yhtä puhtaana, mielesi yhtä avoimena ja ajattelusi yhtä kirkkaana! Hän ei vastaa puhelimeen. Hän ei vastaa vastaajaviesteihin, tekstiviesteihin eikä sähköposteihin, joissa pyydetään haastattelua.

Ehkä puhelin on soinut liikaa. Lehdissä on syksyn ajan taivasteltu euron rahoitusta, joka Himasen johtamalle tutkimusryhmälle myönnettiin Suomen kestävän kasvun mallia koskevaan huippututkimukseen. Työ liittyi hallituksen tulevaisuusselontekoon, mutta rahat myönnettiin Suomen Akatemian, Sitran ja Tekesin kassoista. Tutkimushanketta ei kilpailutettu, vaikka yli 30 euroa ylittäville julkisille hankinnoille tulisi niin tehdä.

Projektin alkuperäiseksi hinnaksi arvioitiin pyöreät miljoona euroa. Kolme rahoittajaa tinki sen lopulta euroon. Kahden ja puolen viikon odottamisen jälkeen sähköpostiin tulee vastaus.

Suomen Akatemiasta kerrotaan, että tutkimuksesta on kuitenkin olemassa hankesuunnitelma, jonka sisällön pitäisi vastata hakemusta. Se taas on tallessa valtioneuvoston kanslian kirjaamossa. Mainitun korkeimman tason tutkimuspohjan rakentamisen on arvioitu vaativan 91 työkuukautta — siis melkein kahdeksan vuotta.

Outoa kyllä, kansainvälinen tutkijaryhmä haluaa olla talkoilla mukana: Lisäksi osa työstä on jo tehty vuonna , ennen kuin hankesuunnitelma on edes hyväksytty.

Vaikka rahahakemuksissa on hyvä korostaa vahvuuksia, ihan tällainen tuskin on tavallista. Yliopistomaailmasta on silti hankala löytää ketään, joka suostuisi keskustelemaan Himasen tutkimusryhmän suunnitelmasta. Monilla tutkijoilla on kyllä näkemyksiä — ne ovat katkeruuteen asti kriittisiä. Himasen nimellä on outo vaikutus: Lopulta eräs eurooppalaista yliopistorahoitusta hyvin tunteva humanistis-yhteiskuntatieteellisen alan tutkija lupaa lukea tekstin.

Hän on käynyt läpi kymmeniä vastaavia hakemuksia eri puolilta Eurooppaa ulkopuolisen arvioitsijan roolissa. Hankekuvaus ei hänen mukaansa muistuta normaalia tutkimuksen rahoitushakemusta.

Siitä puuttuvat esimerkiksi tutkijoiden ansioluettelot. On vain lyhyitä, mainosmaisia kuvauksia: Professori Pekka Himanen on kansainvälisesti tunnetuimpia informaatioajan tutkijoita, jonka aihetta käsitteleviä kirjoja on käännetty yli 20 kielelle Amerikasta Aasiaan Himasen ryhmän tutkimuksen laadusta tai sisällöstä ei kuulemma voi itse hakemuksen perusteella päätellä juuri mitään.

Lopulta hän kiinnittää huomionsa budjettiin. Normaalisti, kun ulkopuolinen taho — esimerkiksi Suomen Akatemia — rahoittaa yliopiston työntekijän tutkimushanketta, palkan lisäksi katetaan tietyt oheiskulut. Ne voivat olla työtiloja, kokousmatkoja tai vaikka sihteerien töitä.

Pekka Himasen firma on nimeltään Sofos Oy. Sen merkitystä korostetaan hankesuunnitelman eri kohdissa. Mainitaan myös, että Sofoksen olisi syytä hallinnoida koko hanketta sen monimutkaisuuden vuoksi. Himanen on itse sanonut julkisuudessa sijoittavansa hankkeeseen euroa. Firman kannalta lopputulos riippuu tietenkin siitä, kuinka hän hinnoittelee oman työnsä.

Tilinpäätöksen mukaan Sofos on erittäin tuottoisa bisnes: Sofos vastaa koko hankkeen hallinnoinnista ja kaikki rahat kulkevat yrityksen kautta. Firmassa on yksi pysyvä työntekijä: Eräänä päivänä seistessään tupakalla Turun Kupittaan psykiatrisen sairaalan pihalla sairaanhoitajaopiskelija Hanna Peltomäki kuuli yhdeltä mielisairaanhoitajalta eriskummallisen tarinan: Niille, jotka pystyivät kävelemään, puettiin jonkinlaisia SS-joukkoihin viittaavia asusteita.

Kävelykyvyttömille askarreltiin sairaala-asuihin tähdet. Aiemmin pitkään lähihoitajana vanhusten parissa työskennellyt Peltomäki oli jutun kuullessaan sairaanhoitajan uransa alussa. Vuosi oli ehtinyt kevääseen, ja Peltomäki työskenteli sairaanhoitajan sijaisena Kupittaan vanhuspsykiatrisella osastolla G1.

Osasto sijaitsi Kupittaan sairaala-alueella matalassa erillisrakennuksessa. Se oli talon ainoa osasto, joten G1: Potilaat olivat yli vuotiaita turkulaisia, jotka kärsivät vaikeista mielenterveyden häiriöistä kuten psykooseista. Joillakuilla oli myös muistisairauksia tai päihdeongelma. Tällaiset potilaat ovat hyvin vaikeahoitoisia. Osastolla oli 15 paikkaa. Osasto muutti sairaalassa toisiin tiloihin viime vuonna ja yhdistyi tänä syksynä G2-osaston kanssa osastoksi A9.

Myöhemmin samana keväänä Peltomäki valmistui sairaanhoitajaksi ja sijaisuus osastolla jatkui. Ajan mittaan osaston tapahtumat alkoivat näyttäytyä hänelle oudossa valossa.

Hoito kirjattiin tietojärjestelmään puutteellisesti tai olemattomasti. Omahoitajakeskustelut, joita olisi pitänyt käydä kolmesti viikossa, jäivät monesti pitämättä tai niitä ei kirjattu. Jälkikäteen Peltomäki on alkanut ihmetellä myös omaa käyttäytymistään: On pelottavaa, että olin nauranut samalla tavalla kuin muut ihmiset siinä ympärillä. Vuonna nuori biologi Kalervo Eriksson sai työpaikan, joka muuttaisi hänen elämänsä. Maailmalla oli vastikään alkanut uusi biolääketieteellisen alkoholitutkimuksen aikakausi.

Aiemmin oli ajateltu, että juominen johtui ympäristötekijöistä ja että alkoholismin taustalla oli sosiaalisia ongelmia. Nyt huomio kiinnittyi biologisiin tekijöihin. Eräs chileläinen tutkimusryhmä oli jo tehnyt rotilla kokeita, joissa oli havaittu, että ravitsemuksella ja perintötekijöillä on vaikutusta alkoholinkulutukseen.

Suomen Alkossa päätettiin luoda kaksi erilaista rottakantaa tutkimuskäyttöön. Toinen kanta olisi hulluna alkoholiin, toinen vierastaisi sitä. Kalervo Eriksson ryhtyi tekemään väitöskirjaa rottien jalostamisesta. Hän käytti työhön albiinorottia, jotka oli kehitetty lääketieteelliseen ja biologiseen tutkimuskäyttöön Yhdysvalloissa luvun alussa.

Kukin rotta pantiin omaan häkkiin, jonka etuosassa oli kaksi pientä juomapulloa. Toisessa pullossa oli vettä, toisessa veden ja alkoholin sekoitusta, jonka alkoholipitoisuus oli noin kymmenen prosenttia.

Rotta sai päättää vapaasti, kummasta pullosta se halusi juoda. Pian Kalervo Eriksson havaitsi, että rottien yksilölliset erot olivat suuria. Osa eläimistä suorastaan himoitsi alkoholia, osa ei pitänyt siitä lainkaan. Valtaosa sijoittui kulutuksessa jonnekin ääripäiden väliin. Ne, jotka pitivät alkoholista eniten, risteytettiin keskenään. Samoin tehtiin niille, jotka joivat alkoholia mahdollisimman vähän.

Ei mennyt kauan, kun Erikssonilla oli laboratoriossaan kaksi hyvin erilaista rottapopulaatiota. Raittiiden rottien jälkeläiset pyrkivät välttämään alkoholia — osa jopa kammosi sitä.

Sen sijaan ne rotat, joiden vanhemmat olivat viinaan meneviä, tunsivat vetovoimaa alkoholia kohtaan ja joivat sitä itsekin paljon. Olen tapaamassa vanhoja opiskelutovereitani. Olut maistuu parin päivän tauon jälkeen taivaalliselta. Kun alkoholin vaaroista varoitetaan, ohitetaan usein yksi seikka: Se, miksi se on mukavaa, on yllättävää kyllä yhä osin arvoitus.

Alkoholin vaikutukset ovat muita päihteitä monimutkaisempia. Esimerkiksi kannabiksella ja opiaateilla on hermosolussa tietty kohta, johon molekyyli kiinnittyy, ja antaa sitten tietyn vaikutuksen. Alkoholilla tällaista kohtaa ei ole. Se on pieni ja ketterä molekyyli, joka kulkeutuu elimistössä lähes minne vain, periaatteessa jokaiseen soluun, jossa on vettä. Se vaikuttaa useisiin eri välittäjäaineisiin, joita aivojen hermosolut käyttävät viestinnässään.

Siksi alkoholin tutkiminen on vaikeampaa kuin muiden päihteiden. Kun nielen olutta Tampereella, alkoholia imeytyy ruuansulatuskanavasta verenkiertoon ja sieltä aivoihin. Puolen tuopin yksi alkoholiannos, 12 grammaa puhdasta alkoholia jälkeen pääni sisällä alkaa jo tapahtua, tarkemmin sanottuna mielihyväjärjestelmässä.

Se sijaitsee eri puolilla aivoja, ja sen tarkoitus on ollut evoluutiossa varmistaa, että elämän jatkumisen kannalta välttämättömät asiat tuottavat ihmiselle mielihyvää.

Tampereella aivosoluni alkavat vapauttaa hermopäätteistään dopamiinia. Olen vähitellen irrottautumassa arjesta. Tavallisesti dopamiinia syntyy esimerkiksi, kun ihminen harrastaa seksiä, syö herkullista ruokaa tai tekee muita nautinnollisia ja lajin säilymisen kannalta hyödyllisiä asioita. Alkoholin juominen Tampereella ei tietysti ole elämän jatkumisen kannalta välttämätöntä lainkaan. Se on pikemminkin esimerkki ihmisen kekseliäisyydestä hämätä mielihyväjärjestelmää.

Juuri dopamiinia on pidetty pääsyyllisenä euforiseen tunteeseen, jonka alkoholi saa aikaan, mutta se ei ole ainoa mielihyvää tuova välittäjäaine, joita päässäni nyt liikkuu. Alkoholi vapauttaa myös serotoniinia ja endorfiineja, jotka nostavat mielialaa ja tuovat hyvää oloa. Ei siis mikään ihme, että oloni on varsin kevyt, kun neljä alkoholiannosta myöhemmin istun opiskelutovereideni kanssa hotellihuoneessa juomassa prosenttista kuohuviiniä.

Olemme juoneet yhdessä satoja kertoja. Palaamme kerta toisensa jälkeen muistelemaan, kuinka nuorena vietimme aikaa kapakoissa ja käytimme vähäiset rahamme mieluummin kaljaan kuin juustoon leivän päälle.

Paperilla humala kuulostaa tylsemmältä: GABA eli gamma-aminovoihappo hillitsee hermosolujen toimintaa ja glutamaatti kiihdyttää sitä. Alkoholi voimistaa molempien välittäjäaineiden vaikutusta, minkä vuoksi hermosolujen välinen viestiliikenne pätkii ja keskushermoston toiminta lamaantuu.

Sairaalan nukutusaine perustuu siihen, että ihmisen tietoisuus sulkeutuu; alkoholia juodessa tapahtuu samaa, mutta vain paljon hitaammin.

Aluksi se tuntuu miellyttävältä. Uusi informaatio ja erilaiset mielleyhtymät eivät kuormita aivoja samalla tavalla kuin normaalisti. Pystyn nousuhumalassa helpommin keskittymään yhteen asiaan ja tähän hetkeen. Siksi haluan joskus työpäivän päätteeksi nopean, keskushermostoa lamauttavan humalan, joka rauhoittaa eri suuntiin laukkaavat ajatukset.

Juomiseen liittyy paljon iloa. Monet elämäni mukavimmat muistot liittyvät alkoholiin, ystäviin ja yhteisiin hetkiin, jolloin olemme viettäneet kesäpäivää meren ääressä, juoneet viiniä ja jääneet siihen kunnes kylmä nipistää. Olemme muuttaneet suunnitelmia ja unohtuneet terassille, etsineet klubin ja kompuroineet laulaen aamuyöllä hostelliin.

Saan kiittää alkoholia myös ensimmäisestä puolisostani. Olin silloin opiskelemassa yliopistossa. Ainejärjestön pikkujouluissa oli tumma poika, jota olin katsellut luennoilla.

Join kaksin käsin olutta, jotta uskaltaisin mennä sanomaan pojalle jotain. Myöhemmin juttelimme baarissa opinnoista ja kirjailija Christer Kihlmanista, jota molemmat ihailimme. Vasta aamuyöllä jatkoilla uskalsin flirttailla. Kotiinlähdön hetkellä painauduin poikaan kiinni ja suutelin. Alkoholi alentaa estoja ja lisää itsevarmuutta. Sitä on selitetty kontrollin hupenemisella: Lisäksi alkoholi voi hetkellisesti nostaa testosteronin määrää elimistössä, mikä vahvistaa oloa ja tuo rohkeutta.

Toisaalta kyse voi olla sisäistetystä käyttäytymismallista: Saatan juoda ihan pelkästään sen vuoksi, että haluan olla kevytkenkäinen. Tutkijat eivät osaisi sanoa, suutelinko tulevaa puolisoani aivokemian vuoksi vai koska olin oppinut, että sellainen on humalassa sallittua.

Kun kymmenen vuotta myöhemmin erosimme, alkoholilla oli keskeinen rooli eroa seuranneissa sinkkuajoissa. Ajattelen, että ilman sitä olisin tuskin harrastanut seksiä ja vakiintunut uudestaan. Olisivatko kokemukset olleet samoja ilman alkoholia? Olisiko niitä kaikkia edes tapahtunut? On vaikea uskoa siihen. Itse asiassa alkoholi on kuulunut maailmaani niin läheisesti, että minun on vaikea ymmärtää, miten absolutistit pystyvät elämään ilman sitä. Tai arviolta puolet maapallon väestöstä, joka ei ole sitä koskaan nauttinut.

Tilaamme tamperelaisessa ravintolassa raikkaat kuohuviinipohjaiset drinkit iltani kahdeksas alkoholiannos. Tarjoilija on meistä todella hauska ja hyvännäköinen.

Hän kertoo, että juoma on peräisin Pohjois-Italiasta ja että siihen tulee seljankukkaa — fantastinen tieto! Päätämme, että ensi vuonna teemme yhdessä matkan Liettuaan ja hankimme talon Kuurinkynnäältä; siellä teemme happikävelyitä, poltamme lyhtyjä ja luemme ääneen runoja.

On viipymättä syytä perustaa Facebookiin ryhmä nimeltä Kuurinkynnäs Koen lämmintä yhteyttä ystäviini ja Tampereeseen, tähän upeaan kaupunkiin. Tunteistani on tullut suuria. Ajaudun muistelemaan ja tunnelmoimaan. Tämä on tuttua, ja jos samalla kuuntelisin mieluista musiikkia, olisi ilo tai kaiho sitä suurempi. Joskus on vaikea hahmottaa, ovatko humalaiset tunteet valheellisia vai paljastavatko ne ennemminkin jotain todellista, mitä selvänä painetaan pinnan alle. Tieteen nykykäsityksen mukaan alkoholi ei synnytä tunteita tyhjästä.

Se ei sinänsä tee minua melankoliseksi, riemukkaaksi tai vihamieliseksi, mutta se vahvistaa tunteita. Juuri nyt haluaisin olla impulsiivinen ja tehdä jotain jännittävää — ilta on ehtymässä ja elämme vain kerran!

Veren alkoholipitoisuuden noustessa alkoholin piristävät vaikutukset ikävä kyllä jäävät vähäisemmiksi. Liikkeiden hallinta alkaa heiketä jo 0,5 promillen humalassa, ja minun veressäni alkoholia on ainakin yksi promille. Vielä yhtä oluttuoppia myöhemmin saavumme baariin, jossa opiskelijoina vietimme suuren osan illoista. Siellä vaikuttaa olevan muitakin nuoruuttaan muistelevia, tosin minua nuorempia. Hermostuttaa, ja huomaan juovani kaljaa, jotta voisin mennä tanssilattialle   Olen kyllä tehnyt päissäni monia muitakin asioita, joita en muuten tekisi.

Ne ovat pieniä, hölmöjä juttuja, joista on myöhemmin vaikea sanoa, mitä mielessä on oikein liikkunut. Olen mennyt soittamaan aamuyöllä summeria tai kolkuttamaan ihmisten ikkunaan, potkaissut suojatielle ajanutta taksia, tunnustanut rakastavani ihmistä, jonka olen tavannut muutamia tunteja aiemmin.

Kerran lähetin Long Playn päätoimittajalle viestin, jota en aamulla enää muistanut. Näin kovassa humalassa voi käydä, että tunnelma muuttuu nopeasti toiseksi. Se, mikä oli hauskaa ja vapauttavaa, onkin äkkiä sekasortoista. Ja jos juominen jatkuu kyllin pitkään, tietoisuus voi hävitä. Muut ihmiset eivät välttämättä huomaa sitä heti, mutta jossain vaiheessa heitä alkaa kummeksuttaa, miksi toinen käyttäytyy oudolla tavalla.

Vaikka humalaisen muisti katoaisi tykkänään, hän pystyy tekemään tuttuja asioita mekaanisesti, ymmärtämättä että tekee niin. Siksi voi esimerkiksi kävellä yöllä humalassa kotiin ja ihmetellä aamulla, miten on sinne päätynyt.

Alkoholi häiritsee viestinkulkua hippokampuksessa eli siinä aivojen osassa, joka tallentaa koettuja tapahtumia. Tutkijat ovat erimielisiä siitä, ovatko katkon aikana tapahtuneet asiat ylipäänsä tallentuneet humalaisen aivoihin vai ovatko muistot siellä, mutta niitä ei vain saa enää ulos. Kahdelta tanssin ystäväni kanssa baarin lavakorokkeella vailla estoja. Kaupungin ylläpitämä hätämajoitus toimii kuusikerroksisessa talossa osoitteessa Hietaniemenkatu 5 B. Jouko Hokkanen, vuotias työtön ja asunnoton mies rakennuksen pohjakerroksesta, kirjoitti arjestaan Helsingin Sanomain yleisönosastoon kirjoituksen, jonka lehti julkaisi Hän kutsui päättäjät tutustumaan elämäänsä: Olen vuotias päihteetön mies, ja olen päätynyt palvelutaloon inhimillisen tragedian seurauksena.

Asuintovereinani on muutamia muita raittiita ja toistaiseksi vielä järjissäänkin olevia miehiä, joitakin mielenterveysongelmista kärsiviä iäkkäitä naisia ja kymmeniä alkoholisteja ja sekakäyttäjiä. Asumme kaikki niin sanotulla märällä puolella rakennuksen pohjatasossa. Konkreettinen tutustuminen olosuhteisiin, nukkumisen yrittäminen kivikovalla lavitsalla peittona pelkkä pussilakana, voisi panna miettimään, onko tämä ihmisarvoista kohtelua.

Sinä nukkumapaikan haasteen vastaanottanut saisit itse jonottaa paikkaa, kuten me muutkin teemme. Ei ole ollenkaan varmaa, että voisit nukkua kaikki yösi samassa huoneessa. Säilytyslokerikkoja palvelutalossa on 60 kappaletta eli yksi jokaiselle. Päiväksi et saa jättää säilöön mitään, vaan sinun on raahattava omaisuus mukanasi. Ruumislaudalla tuskaisena piehtaroidessasi selkä voi toki hieman jumittua, mutta palvelutalon märällä puolella on toki myös luksusta: Huoneissa on lattiakaivoja, joten vesi kyllä valuu pois.

Aluslakana, tyynyliina ja peittolakanakin vaihdetaan joka päivä — se on pesulalle hyvää bisnestä. Päivisin huoneiden ovet ovat tosin lukossa, sillä eihän palvelutalo ole mikään lepokoti. Sinä rohkea päättäjä, ota haaste vastaan! Lupaan toimia vertaistukenasi koko ajan.

Long Play päätti auttaa Hokkasta yövieraan kutsumisessa. Lähetin sähköpostia asuntoasioista vastaavalle ympäristöministeri Kimmo Tiilikaiselle kesk. Tarjosin vastaanottajille mahdollisuuden ottaa tuntumaa Hokkasen arkeen yöpymällä hänen vieraanaan Hietaniemenkadun palvelukeskuksessa.

Liitin sähköpostiin Hokkasen mielipidekirjoituksen. Tiilikainen, Rehula ja Stubb eivät vastanneet sähköpostiini lainkaan. Stubbille ja Rehulalle lähetin kaksi sähköpostiviestiä. Kaupunginjohtaja Pajunen kirjoitti minulle seuraavasti:. Hei Ari, Kiitos ystävällisestä viestistä. Valitettavasti joudun esittämääsi yöpymiskutsuun vastaamaan kielteisesti. Hyvä Ari Lahdenmaki, apulaiskaupunginjohtaja Laura Räty on vastaanottanut ja lukenut viestinne.

Hän kiittää Teitä viestistänne. Laura Räty on vieraillut palvelutalossa ja tutustunut sen toimintaan. Tarvittaessa hän keskustelee mielellään asunnottomuudesta. Ystävällisin terveisin Oili Pullinen apulaiskaupunginjohtajan sihteeri. Tapaamani palvelukeskuksen työntekijät eivät muista Rädyn käyntiä.

Hänen sihteerinsä mukaan se on tapahtunut ennen vuotta , jolloin sihteeri aloitti työssään. Jussi Pajunen on vieraillut Hietaniemenkadulla useita kertoja, minkä monet työntekijät mainitsivat minulle kehuen. Yksi poliitikko otti Hokkasen haasteen vastaan. Perussuomalainen sosiaali- ja terveysministeri Hanna Mäntylä — joka on koulutukseltaan perushoitaja ja opiskellut sosiaalityötä Lapin yliopistossa — vastasi sähköpostiini muutaman minuutin kuluessa: Vastaan viestiin pikaisesti koska arvostan suuresti tämän asunnottomien todellisuuden esiinnostamista ja saattamista julkiseen keskusteluun.

Lisäksi Long Playn artikkelit ovat mitä suuremmissa määrin aitoa journalismia. Otan mielelläni kutsun vastaan. Uskon, että ymmärrät mitä tarkoitan.

Kun muutaman päivän kuluttua tapasin Mäntylän pikaisesti sosiaali- ja terveysministeriössä Kruununhaassa, hän kertoi, ettei yöpyminen kuitenkaan onnistuisi. Syy ei tosin ollut hänen. Valtioneuvoston turvallisuusosasto ei halunnut ministerin viettävän yötä asuntolassa, vaikka hän itse olisi ollut siihen valmis.

Sovimme, että Mäntylä tulisi kuitenkin jonain iltana kanssani tutustumaan asuntolan oloihin ja tapaamaan yleisönosastolle kirjoittanutta Hokkasta. Sami oppi kääntyilemään samassa iässä kuin muutkin vauvat. Kävely tuli hiukan myöhässä, mutta ei mitenkään poikkeuksellisen. Lasten kanssa työskentelevä äiti kuitenkin vaistosi, että kaikki ei ole kunnossa. Ongelmat alkoivat, kun Sami oli kaksivuotias.

Hän alkoi oksennella automatkoilla. Sami pelkäsi korkeita paikkoja, näki painajaisia ja nukkui muutenkin huonosti, eikä univaikeuksille löydetty mitään syytä. Kaikki oli niin kummallista: Päiväkodissa poika töni muita aggressiivisesti, mutta välillä halusi syliin ja tuli sinne lujaa, mikä sekin pelotti muita lapsia. Nelivuotiaana hän rakensi vuotiaille tarkoitettuja avaruuslegoja keskittyneesti ja taitavasti, vaikka motoriikka oli muuten kankeaa. Hän oli älykäs, kömpelö ja äkkipikainen.

Sami oli käynyt kolmivuotiaasta lähtien tutkimuksissa käytöshäiriöiden vuoksi. Häntä olivat vuorotellen tutkineet lääkärit, psykologit ja fysiatrit eli fysikaalisen lääketieteen erikoislääkärit.

Kaikki sanoivat, ettei pojassa ole mitään erityistä vikaa. Kotona tämä persoonallinen lapsi oli levoton ja ahdistunut, itki usein yöllä ja valitti päänsärkyä. Viimeisenä keinona äiti kaivoi esiin Pegasus-hevosen, hampurilaisravintolan kylkiäislahjana saadun pehmolelun, joka oli Samille tärkeä. Nuhjuisella hevosella oli siivet selässä ja mulkosilmät.

Sami puristi sen käteensä ja äiti lupasi:. Levottomuus voimistui ja tilanne vain paheni. Sitä paitsi Samin pää näytti jotenkin oudolta.

Kasvot ja kallo kiersivät hiukan vinoon. Samin isoisä oli pohtinut, olisiko samalta puolelta imettäminen painanut lapsen päätä. Oikea korvakin vaikutti olevan vähän alempana kuin vasen. Sami jatkoi päiväkodista kouluun, missä nahistelua ja tappeluita alkoi olla jatkuvasti.

Tuli ensimmäisen luokan kevään lääkärintarkastus. Aluksi kaikki meni niin kuin ennenkin: Samin kuulumiset ja vointi käytiin vastaanotolla nopeasti läpi. Mutta lopuksi naislääkäri pyysi Samia astumaan lähemmäksi. Juuri tällaisesta hän oli kuullut jatkokoulutusluennolla vain muutamaa viikkoa aikaisemmin.

Luennon aiheena oli ollut kraniosynostoosi. Se tarkoittaa yhden tai useamman kallon sauman ennenaikaista luutumista. Luennon oli pitänyt kirurgi Jyri Hukki — mies, joka tietää kaiken kalloista. Lambda on toispuolisen takaraivosauman luutumishäiriö, hän selittää. Suomeksi sanottuna sauma oli luutunut liian aikaisin.

Samin kallo ei antanut aivoille tilaa vaan puristi niitä. Pää oli selkeästi kiertynyt ja toiselta puolelta litteä. Niskassa oli kyhmy, joka oli syntynyt, kun aivot olivat etsineet tilaa kasvaa. Hukki on kuusissakymmenissä, hitusen harmaantunut, rauhallisesti puhuva herrasmies, jonka silmät kuitenkin vilkkuvat välillä innostuksesta. Tavaramerkkinsä, baskerin, hän on jättänyt pukuhuoneen kaappiin. Hän on kuullut sadoilta vanhemmilta, joiden lapsen kallo ei ole antanut aivoille niiden tarvitsemaa tilaa.

Sellaisia kalloja Hukki on avannut, purkanut osiin ja muotoillut uudestaan kahdenkymmenen vuoden ajan Töölön kraniofasiaalisessa keskuksessa, jota hän oli itse perustamassa.

Hukilla on maailmassa vain muutamia kymmeniä kollegoja, kirurgeja ja tutkijoita, ja he kaikki tuntevat hyvin toisensa. Hukki saa ulkomailta yhteydenottoja myös potilailta ja heidän omaisiltaan.

Hiljattain puertoricolainen mies oli kuullut Hukista ja kirjoitti kysyäkseen kolmevuotiaan lapsensa ongelmista. Lapsella oli lättänä pää, ja pikkuhiljaa hänelle oli kehittynyt liike- ja puhehäiriöitä.

Täällä Töölössä kalloja leikataan lähes viikoittain. Hukin lisäksi kirurgitiimissä on kaksi muuta alan konkaria, Junnu Leikola ja Piia Saarinen.

Yleensä he leikkaavat yhden sauman luutumishäiriöitä. Niiden syy jää usein selvittämättä. Harvinaisimpia ovat kraniosynostoosioireyhtymät, joiden tausta on geneettinen. Niihin liittyy usein paljon muitakin poikkeavuuksia kuten epämuodostumia kasvoissa. Sellaiset lapset tunnistaa maallikkokin. Yksinkertaisia kraniosynostooseja havaitaan usein liian myöhään, jos ollenkaan. Saminkin olisi ollut hyvä päästä Töölöön leikattavaksi jo vauvana.

Lapsen ensimmäisen elinvuoden aikana aivojen tilavuus kolminkertaistuu. Jos aivot eivät pääse kasvamaan, ne ottavat tilaa sieltä, missä kasvu onnistuu. Aivojen voima on hillitön: Lopulta aivot voivat mennä kallosta läpi. Toinen partio kuittasi hälytyksen yhdeksän sekuntia myöhemmin. Kolmas, neljäs ja viides seurasivat minuutin kuluttua.

Viimeinen poliisipartio sai tiedon hätäkeskuksesta neljä minuuttia myöhemmin. Oli perjantai-ilta toukokuussa Talossa asui Straterin nelihenkinen perhe. Hälytyksen syy oli hätänumeroon tullut puhelu, jossa monotonisella äänellä puhunut mies luki ääneen nettiin kirjoitetun viestin.

Sen lähettäjäksi oli merkitty vuotias Blair Strater. Videopeliä pelaamassa ollut Strater kuulosti puhelimessa hämmentyneeltä. En saa käyttää tietokoneita. Puhelu oli vielä kesken, kun ensimmäinen poliisipartio saapui paikalle. Blairin äiti Amy meni avaamaan oven. Nopeasti selvisi, ettei ketään ollut murhattu eikä pommeja ollut viritettynä. Neljännestunti ensimmäisen puhelun jälkeen hätäkeskus merkitsi tilanteen päättyneeksi.

Oli tapahtunut niin sanottu swattaus, eräänlainen perätön vaarailmoitus, jonka tarkoituksena on usuttaa poliisi uhrin kimppuun — mieluusti raskaasti varustautuneen SWAT-erikoisosaston voimin, mistä swattaamisen nimikin tulee. Kyseessä ei ollut ensimmäinen kerta, kun Stratereita häiriköitiin, eikä edes ainoa kerta, kun poliisit tulivat heidän ovelleen. Jo kolmen vuoden ajan heille oli toimitettu myös lähetyksiä, jotka joku muu tilasi netistä: Hän tutustui Blair Strateriin netissä viitisen vuotta sitten mutta ei ole koskaan tavannut häntä kasvokkain.

Molemmat viettivät aikaa erilaisilla tietoturva- ja hakkerointiaiheisilla keskustelufoorumeilla sekä irc-kanavilla. Niistä osa kuului hakkeriryhmälle nimeltä Hack the Planet. Tässä jutussa puhutaan hakkereista eikä krakkereista. Alun perin hakkeri tarkoitti tietokoneharrastajaa eikä -rikollista, mutta termien merkitysero on sittemmin kadonnut. Hack the Planetin jäsenet keskustelivat tietoturva-asioista, etsivät haavoittuvaisuuksia tietojärjestelmistä, käyttivät niitä hyväkseen ja kuittailivat toisilleen.

Välillä keskinäinen piruilu kääntyi vihamieliseksi kiusaamiseksi, kuten Kivimäen ja Straterin välillä. Heinäkuussa Espoon käräjäoikeus tuomitsi Kivimäen kahdeksi vuodeksi ehdolliseen vankeuteen. Oikeus tuomitsi hänet kahdeksasta rikoksesta: Lisäksi Kivimäki määrättiin maksamaan valtiolle 6 ,88 euroa rahanpesulla saatua rikoshyötyä. Tuomio tuli Hack the Planetin nimissä tehdyistä rikoksista, joihin oikeus katsoi Kivimäen syyllistyneen yksin tai yhdessä muiden ryhmäläisten kanssa. Tuomiosta uutisoitiin laajalti kansainvälisessä it-mediassa, sillä Kivimäen tekemisiä oli seurattu jo vuosia.

Moni kommentoija tuhahteli tuomion pienuudelle. Suomessa tapaus kuitattiin pikku- uutisilla, kenties siksi että Kivimäki oli niin nuori — hän täytti 18 noin kuukausi tuomion antamisen jälkeen. Jos hän olisi tehnyt rikokset täysi-ikäisenä, oikeus olisi voinut tuomita hänet lähes neljäksi vuodeksi ehdottomaan vankeuteen. Poliisi sai teknisessä tutkinnassa apua Viestintäviraston Kyberturvallisuuskeskukselta.

Kyberturvallisuuskeskuksen tietoturva-asiantuntijan Markus Lintulan mukaan Kivimäen tapaus oli uhrien määrällä mitattuna suurin virastossa selvitetty juttu.

Keskuksen tehtävänä oli tiedottaa löydöistä muiden maiden viranomaisille, jotka puolestaan jakoivat tietoa edelleen hyökkäyksen kohteena olleille yrityksille. Yhteydenottoja lähetettiin yli sataan maahan. Suomalainen tietoturva-alan asiantuntija, joka halusi asemansa takia puhua nimettömänä, arvioi Kivimäen olevan hakkerina taitava. Oli harvinaista, että siellä oli suomalainen mukana. Ei heitä paljon ole näkynyt. Bristolissa asunut vuotias mies oli istuttanut sievän kukkapenkin ränsistyneen kaupungin vuokratalon pihalle, mutta naapurin pojat olivat käyneet tallomassa kukat multaan.

Ebrahimi oli tullut Englantiin kaksitoista vuotta aiemmin pakolaisena Iranista, eivätkä naapurit olleet oppineet hyväksymään häntä. Kiusanteko oli jatkunut vuosikausia. Nyt hänellä oli todisteita vandalisoinnista: Kun poliisit saapuivat, Ebrahimi seisoi kotiovensa edessä ympärillään parisenkymmentä naapuria. Ei tässä lapsia pidä pidättää vaan Ebrahimi itse, naapurit vaativat.

He kertoivat poliisille Ebrahimin valokuvanneen heidän lapsiaan. Kuvat menevät hänen lapsipornoarkistoonsa, naapurit väittivät. Poliisit kehottivat Ebrahimia menemään takaisin sisään, mutta tämä ei suostunut.

Ehkä hän ajatteli, ettei tarvitse antaa periksi — eihän hän ollut tehnyt mitään väärää. Poliisit ottivat Ebrahimin mukaansa ja pitivät häntä loppupäivän asemalla häiriön aiheuttamisesta. Illalla Ebrahimi pääsi kotiinsa, mutta hän oli peloissaan. Seuraavana päivänä naapurin parikymppinen mies tuli huutamaan: Ebrahimi soitti poliisille monta kertaa ja pyysi apua.

Hän lähetti aluepoliisin päällikölle sähköpostin, jossa hän sanoi pelkäävänsä oman turvallisuutensa puolesta. Kolme päivää myöhemmin Ebrahimi tapettiin. Huutamassa käynyt parikymppinen mies ja hänen kaverinsa tunkeutuivat Ebrahimin asuntoon ja potkivat häntä päähän, kunnes hän kuoli. Miehet raahasivat ruumiin sadan metrin päähän nurmikolle ja kaatoivat sen päälle tärpättiä. Naapurit seisoivat ympärillä ja katsoivat, kun ruumis sytytettiin tuleen. Entinen Tiimarin myymälä seisoo tyhjillään, Tokmannin kello jätättää kolmetoista minuuttia.

Torikaan ei ole varsinainen tori, vaan S-marketin parkkipaikka. Kun ilta pimenee, pitserianpitäjä jää yksin loisteputkin valaistuun akvaarioon jauhamaan purkkaa ja lukemaan Seiskaa. Pub Markuksessa läiskitään biljardia. Mikko Parantainen käy täällä usein, sen huomaa heti.

Hän ei jää juttelemaan tiskille pitkäksi aikaa, vaihtaa vain muutaman sanan baarimikon kanssa ja kävelee sitten syrjemmälle kabinetintapaiseen. Tämä on Parantaisen kaupunki: Parantaisen Facebook-profiilissa tehtaasta ei mainita mitään. Siellä Parantainen ilmoittaa työpaikakseen Finnish Pedohunters ry ja toimenkuvakseen nettietsivä. Hän on vuotias ja juttelee kuin huoltoasemalle istahtanut työmies. Leppoisasti ja vitsaillen, mutta mielipiteissään pysyen.

Äänekoskella Parantainen on jonkinlainen julkkis, joka esiintyy usein ilmaisjakelulehti Äänekosken Kaupunkisanomien eli Äksän sivuilla. Tuolloin Parantainen perusti paikallisen kaverinsa Miika Salosen kanssa Facebook-ryhmän Ei hyssyttelyä pedofiileille — kaikki nimet julkisiksi. Mukana oli myös kolmas mies, joka ei halua nimeään esille.

Miehet ryhtyivät kokoamaan sivulle lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä tuomittujen nimiä, kuvia ja yksityiskohtaisia kuvauksia rikoksista. Se ei ole ihan laitonta, mutta ei täysin laillistakaan. Pedofiilien jäljittäminen alkoi juuri tästä baarista, samalta tiskiltä, jolta Parantainen juuri haki oluen. Viisi vuotta sitten Pub Markuksen omistaja kertoi, että tuntematon mies oli yrittänyt houkutella hänen lastaan autoon.

Kukaan ei tiennyt, kuka kuski oli, mutta Parantainen ajatteli kokeilla huvikseen, saisiko hän nimen selville. Hän kyseli internetin keskustelupalstoilla, kenestä voisi olla kyse. Hän sai vinkin, että eräs tunnettu seksuaalirikollinen liikkui Jyväskylän lähistöllä ja kirjoitteli Suomi Hänellä oli tapana kuljeskella kauppakeskuksissa pukeutuneena Napoleoniksi, Jeesukseksi tai kuninkaaksi.

Parantainen kirjoitti Salaliittoteoria-palstalle miehelle osoitetun viestin, jossa luki näin: Parantainen kuitenkin laittoi viestinsä alle oman nimensä ja sähköpostiosoitteensa. Hän lähetti sähköpostin, jossa ihmetteli Parantaisen viestin aggressiivista sävyä.

Me olemme kaikki nähneet sen. Pukukopissa futispelin jälkeen, tai kun kusemme vieretysten, tai viime talvena, kun olimme vuokranneet lomamökin, jossa oli uima-allas, ja Lars päätti ottaa sen suuhunsa. Mikkelin kulli ei ole vain iso. Se on myös komea. Komea siinä mielessä, että se on sopusuhtainen, sen pää on sileä, se riippuu raskaana ja suorana ja seisoo tiukassa tanassa. Kun se tulee esiin kaveriporukassa, sitä aina kommentoidaan: Kukapa ei haluaisi sellaista kalua?

En silti usko, että puheemme Mikkelin kikkelistä kumpuavat kateudesta. Pikemminkin olemme ihastuneita siitä, että voimme tarkastella sellaista ilmestystä lähietäisyydeltä.

Aluksi Mikkelin oli vaikeaa olla huomion keskipisteenä. Hän ei oikein tiennyt, mitä olisi tehnyt, kun me muut ylistimme hänen sukupuolielintään. Varmasti hän tunsi olonsa vaivautuneeksi, kun joukko äijiä tuijotti ihaillen hänen jalkoväliään.

Sittemmin hän on tottunut. Hänelle on karttunut esiintymiskokemusta. Joskus hän innostuu jopa leikkimään sillä:

... Mutta jos parisuhdetta – ja seksiä – kaipaavia sinkkuja on näin paljon, miksi etsivät eivät löydä toisiaan? Laasasen mukaan yhä useampi ”kunnon mies” jää yksin, osa pysyvästi – eikä .. Dominoivat/Hallitsevat/Orjuuttajat/Määräilijät/ Kontrolloijat Monet miehet vaihtavat ja siirtyvät homoseksuaalisuuteen, kun naiset eivät. 5. syyskuu Korkkaa, mut, 32, Tampere, Tänään. Piiskaajaa, Dominoivaa n 55, Virrat, Tänään . . Porno seksi videot tallinna väkiluku Ruotsin Istanbulin suurlähetystö on .. porno pillu orgasmi hieronta tallinna ilmais seksivideot oikea mies naitu pillu kulli Mutta mitä enemmän olen tullut sinuiksi homoseksuaalisten. marraskuu Video seksi porno seksiseuraa hyvinkää - Mariefred Yövuoro nainen sukkahousuissa Uskon että netissä on paljon hyviä miehiä, jotka etsivät seuraa tositarkoituksella. . Isot tissit alasti suomalainen seksitreffit oulu dominoiva nainen videoita porno käteen .. pillua tallinnasta webcam seuraa Kun Jammehin poliittinen tarina sai alkunsa, Faal oli Gambian pääkaupungin Banjulin varapormestari. Siihen vastasi vuotiasta suomalaista naista. Porno tunkeutuu lasten saataville. Kävelykyvyttömille askarreltiin sairaala-asuihin tähdet. Mutta ketä vastaan Laasanen oikein asemoituu? Mieluummin odotan sitä, että nainen laittaa itsensä kauniiksi, kuin että nainen alkaa esittämään huonolla tuloksella autokorjaajaa. Terrorismin uhka on kuitenkin huolen herättäjänä ylivoimaisen tehokas.

Bdsm novelli homo ilmaiset gay videot

Pari hakee miestä seksi lelut gay